Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Niklas Erikssons oro efter Leo Carlssons kontrakt: "Sämsta alternativet"

ANNONS

Leo Carlssons NHL-kontrakt är påskrivet och uppgifter pekar på att han åker över till Nordamerika i höst. Något som oroar Niklas Eriksson i Örebro. 
– Skulle han åka över och vara med på campen så blir det hattigt fram och tillbaka, säger han till Nerikes Allehanda.

För två veckor sedan valdes Leo Carlsson som nummer två i NHL-draften, och under gårdagen skrev han på sitt första avtal med Anaheim Ducks, men framtiden är fortsatt oviss. 

NHL-klubben ska vara öppna för alla möjligheter, spel i NHL, AHL eller SHL, men enligt uppgifter från reportern Eric Stephens kommer Leo Carlsson att få chansen att kämpa till sig en plats i NHL-truppen under lagets main camp i september. 

Ett besked som definitivt skapar oro.

– Vi kommer att ha en diskussion med Leo när han kommer hem, vilket han gör på söndag. Så någon gång nästa vecka ska vi sätta oss ner och prata med honom och dels ge vår syn på det hela och att han får ta med sig sin syn, säger Örebros sportchef Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

"Kommer att behöva försäsongen med oss"

En möjlighet är att den 18-årige supertalangen inleder i NHL för att sedan återvända till Sverige och Örebro. Detta då rookiekontraktet börjar gälla först när spelaren gjort tio NHL-matcher. Men frågar man Eriksson är detta inte att föredra.

– Jag hoppas och tror på en bra lösning där Leo får rätt förutsättningar för att han ska bli den stjärna han har möjlighet att bli i SHL. Då tror jag att det är väldigt svårt att vara på två ställen samtidigt, så att säga. Han kommer att behöva försäsongen med oss. Då har han möjligheten att bli så bra som han kan bli i Sverige, säger han och fortsätter:
– Skulle han däremot åka över och vara med på campen så blir det hattigt fram och tillbaka och han kan inte spela med oss från start. Att han är på camp och kanske kommer tillbaka ... det tycker jag personligen är det sämsta alternativet.

När det kommer till Carlssons lagkamrat Milton Oscarson är läget däremot tydligare. Eriksson menar att planen är att 20-åringen som valdes i sjätte rundan av Chicago Blackhawks spelar med Örebro i vinter.


TV: Leo Carlsson om att bli draftad av Anaheim Ducks


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL