Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Daniel Viksten förlänger karriären - i Graz99ers

ANNONS

Efter en tid av osäkerhet kring fortsättningen av karriären har Daniel Viksten nu bestämt sig. 
33-åringen lämnar Färjestad, men lägger inte av. Istället blir det spel i österrikiska Graz. 
– Johan Pennerborn ringde till mig och sa att Graz bygger något nytt och frågade om jag skulle vilja vara med på resan, säger Viksten i ett pressmeddelande.

I en öppen intervju med Värmlands Folkblad berättade Daniel Viksten i april om sin storasysters kamp mot cancer och hur han därmed var osäker på om han skulle fortsätta karriären. 

Nu har den 33-årige forwarden bestämt sig. Det blir en fortsättning, men inte hemma i Sverige. 

Österrikiska Graz99ers meddelade nämligen under onsdagskvällen att svensken är klar för spel i tröjan till kommande säsong. Något som även gör att han återförenas med den tidigare Färjestad-tränaren Johan Pennerborn.

– Jag har spelat i den svenska högstaligan i nio år, det var dags att prova något nytt. Jag hade möjligheten att fortsätta spela i SHL, men hade också alternativ i Tyskland, Finland och andra lag i Österrike. Sedan ringde Johan Pennerborn till mig och sa att Graz bygger något nytt och frågade om jag skulle vilja vara med på resan. Det hela lät perfekt. Mitt mål för nästa säsong är att använda min erfarenhet från SHL och att bli en ledare, sedan vill jag att vi når slutspel, säger han på klubbens hemsida.

Sportdirektör Rickard Wallin har tidigare meddelat att det finns en öppning för Daniel Viksten i Färjestad, men så blir det alltså inte. Istället lämnar han Karlstad-klubben efter fem säsonger, 307 matcher och 173 poäng.


TV: Bakom kulisserna: Leo Carlsson draftas i Nashville

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL