Foto: Bildbyrån
Nyhet

Petter Nilsson-Lång presenterad av Boden

ANNONS

Profilen Petter Nilsson-Lång är tillbaka inom svensk hockey, trodde många när Boden presenterade honom. Själv har han ingen aning om vad de menar.
– Jag vet i fan hur det har spridit sig på sociala medier att vi är klara som tränare, säger han till Norrländska Socialdemokraten.

Petter Nilsson-Lång och Robert Nordberg är klara för att träna Bodens division 2-lag till nästa säsong, basunerade klubben ut på sin Instagram. Något som förvånar Petter Nilsson-Lång.

Den tidigare Luleå Hockey-profilen är ovetandes om att han skulle vara klar för ett nytt hockeyjobb – och dementerar starkt att så skulle vara fallet.

– Jag har inte pratat så mycket med Boden Hockey än, så jag vet i fan hur det har spridit sig på sociala medier att vi är klara som tränare. Jag fick frågan av en förälder och sa att jag är intresserad, men det är inte klart på något sätt. Det är en process som vi måste sätta oss ner och kolla på, säger han till NSD-sporten.

Robert Nordberg och Petter Nilsson-Lång är kusiner och skulle i sådana fall göra jobbet tillsammans.

Fått förfrågningar i flera år

Petter har i flera år varit involverad i Boden i olika roller, men lämnade klubben 2021 för att satsa på den civila karriären. Att det skulle bli en återkomst till ishockeyn är högst tveksam.

– Jag har fått förfrågningar från både juniorsidan och A-laget i flera år nu. Varje gång har jag sagt att jag är färdig med hockeyn, men hittar de rätt konstellation är det klart att man kan hjälpa till lite grann nu ifall de verkligen behöver det. Jag kommer iallafall inte hoppa på något som jag ska göra dagligen. 

Tidigare under tränarkarriären har Petter Nilsson-Lång varit tränare i bland annat Brynäs och Tingsryd. Under spelarkarriären blev det flera säsonger med bland annat Luleå i Elitserien.


TV: Sandin Pellikka draftad av Detroit Red Wings

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games