Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
Nyhet

Experten om William Nylander: "Det går inte bra"

ANNONS

William Nylanders kontrakt går ut nästa sommar.
Nu är frågan: Kommer parterna komma överens – eller blir det en separation?
– Jobbar de vidare med det här måste det hända en del grejer hos Nylander, säger TSN:s Chris Johnston.

Toronto står inför ett vägskäl. Ska klubben behålla hela sin kärna av stjärnspelare, och på så sätt stänga en stor del av lönetaket, eller ska de göra en mini-rebuild?

På många sätt är det William Nylander som står i fokus i den här frågan. Svenskens kontrakt går ut till nästa sommar och det ryktas om att Toronto sonderar trejdmarknaden för att se vad man skulle kunna få i utbyte.

De senaste åren har svensken spelat för ett rabatterat pris och sägs nu vilja ha en lön mer i takt med sitt marknadsvärde. Något som Toronto inte är speciellt sugna på att ge. Förhandlingarna har därför gått i stå.

– Det går inte bra, får man ändå säga. Det var många diskussioner vid draften mellan klubben och hans agent. De ser världen på olika sätt. Nylander ser sig som en tio-miljoner-spelare till sitt nästa kontrakt. Han har ett rimligt argument i sin produktion, men jag kan inte se hur Leafs ska kunna ge honom det, säger Chris Johnston i ett segment från SDPN.

Enligt experten vill 27-åringen närma sig de andra två superstjärnorna Mitchell Marner och Auston Matthews, lönemässigt.

“Hur mycket kan han tänka sig att sjunka?”

I slutspelet var William Nylander en av Torontos bästa spelare, och han stod den här säsongen för över 40 mål och över 80 poäng. Något som placerar honom i ett speciellt fack av spelare i ligan. 

– Jobbar de vidare med det här måste det hända en del grejer hos Nylander. Hur gärna vill han vara ett “Leaf”? Hur mycket kan han tänka sig att sjunka? Jag skulle bli överväldigad om han fick ett kontrakt däromkring det han vill ha.

Om Toronto skulle gå med på Nylanders kontraktskrav skulle de ha fyra forwards som tjänar över tio miljoner dollar per säsong. Något som i sådana fall innebär att bara de fyra spelarna tar upp mer än halva lönetaket.

Enligt Chris Johnston är det i runda slängar 7-8 miljoner dollar per säsong som Toronto är villiga att betala.

– Problemet är att Nylander inte vill ha så mycket mindre betalt än vad Auston Matthews och Mitch Marner har. Han känner själv att han har en insikt i vad som är rättvist där. 


TV: David Edstrom draftad av Vegas

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM