Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: New Jersey intresserade av Connor Hellebuyck

ANNONS

Connor Hellebuyck omgärdas av trejdrykten. Nu ska också New Jersey Devils ha gett sig in i kampen. 

De senaste åren har Connor Hellebuyck varit en av ligans bästa målvakter. Nästa säsong går stjärnan in på det sista året av sitt kontrakt, och ser då ut att lämna Winnipeg som en free agent.

Därför är Jets inte stängda för att trejda honom redan nu, och på så sätt få någonting tillbaka för honom. Det det i sådana fall handlar om är en så kallad “sign and trade” där spelaren direkt skriver långtidskontrakt med den nya klubben.

Ett lag som är ute efter en förstamålvakt är New Jersey. Enligt insidern Pierre Lebrun har Devils hört sig för hos både målvakten och Winnipeg. Där det i nuläget är spelarens lönekrav som sätter käppar i hjulet.

Siktar på att bli en av ligans bäst betalda målvakter

Uppgifterna säger att Connor Hellebuyck vill ha ett kontrakt liknande det Andrej Vasiljevskij skrev med Tampa Bay för ett par år sedan. Den ryske burväktaren har en lönetaksträff på 9,5 miljoner dollar per säsong. Det är bara Sergej Bobrovskij i Florida, med 10 miljoner dollar per säsong, som toppar den lönen bland ligans målvakter.

Enligt Lebrun kommer han behöva gå ner markant från det anspråket om det ska kunna bli en flytt till New Jersey. Säsongen 2019/2020 blev 30-åringen utsedd till ligans bästa och tilldelades Vezina Trophy för sina insatser.


TV: Förstarundan av NHL-draften 2021

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL