Lias Andersson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Lias Andersson svarar om framtiden: “Ambitionen är att spela i NHL”

ANNONS

Lias Andersson har utgående kontrakt med Los Angeles Kings vilket har fått framför allt HV71 och Frölunda att drömma om en återkomst. 
Men enligt honom har han inga tankar på att vända hem just nu. 
– Ambitionen är att spela i NHL men sedan ska det passa med kontrakt, säger 24-åringen till JP/Jnytt

Lias Andersson kommer från en succésäsong borta i Nordamerika. Han gjorde 31 mål och 59 poäng på 67 matcher i Ontario Reign som är farmarlag till Los Angeles Kings. 24-åringen vann då både skytteligan och poängligan för svenska spelare i AHL. 

Andersson går dock en osäker framtid till mötes då han blir restricted free agent under sommaren. 

– Jag har utgående kontrakt så vi får se vad som händer framöver. Jag tillhör fortfarande Kings, har utgående men inga beslut är tagna ännu. Vi får se vad som händer, säger Andersson till JP/Jnytt.

Bekräftar kontakt med HV: “Har en dialog”

Centern är just nu hemma i Sverige och under måndagen var han då, tillsammans med lagkamraten och kompisen Jacob Moverare, tillbaka i Jönköping och försäsongstränade med HV71

HV har tidigare bekräftat att de vill värva tillbaka stjärnan och han själv bekräftar att han har varit i kontakt med klubbens sportchef Kent Norberg

– Jo då, vi har alltid haft en dialog och jag känner ”Nubben” sedan långt tillbaka, så vi har bra koll, säger 24-åringen.

Inte troligt med återkomst: “Vill spela i NHL”

En återkomst till HV71 eller SHL verkar dock inte vara trolig i nuläget. Lias Andersson menar nämligen att han är inställd på att få ett nytt NHL-kontrakt, antingen i LA Kings eller hos en annan klubb. 

– Man vill alltid spela i NHL liksom, det vill ju alla i det här rummet. Ambitionen är att spela i NHL men sedan ska det passa med kontrakt och var någonstans framför allt. Det är många saker som ska klaffa helt enkelt, så vi får se lite.

Lias Andersson vann SM-guld med HV71 2017 och har totalt spelat 120 SHL-matcher och gjort 56 poäng för HV och Frölunda under sin karriär. Han har också spelat 110 NHL-matcher med New York Rangers och Los Angeles Kings utan att riktigt få fäste, den senaste säsongen fick han endast spela i en NHL-match.

EliteProspects.com.


TV: Throwback – Lias Andersson draftad av NY Rangers 2017

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games