Alex DeBrincat.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Alex DeBrincat kan trejdas

ANNONS

Alex DeBrincat slutade fyra i Ottawas interna poängliga. Till sommaren löper nyckelspelarens kontrakt ut – och nu undersöker Senators möjligheten att trejde forwarden, enligt Sportsnet.

Förra sommaren hämtades Alex DeBrincat in till Ottawa från Chicago via en trejd. Nu, ett år senare, kan den 25-årige amerikanen skeppas iväg från den kanadensiska huvudstaden.

DeBrincat har ett utgående avtal med Senators och även fast forwarden hade en lönetaksträff på 6,4 miljoner dollar så tjänade forwarden nio miljoner dollar under förra säsongen – vilket gör att Ottawa måste erbjuda honom ett kvalificerande erbjudande på nio miljoner dollar i sommar för att behålla rättigheterna till forwarden om de inte kan enas om ett nytt kontrakt

Undersöker trejdalternativ

Enligt uppgifter till Sportsnet vill DeBrincat vänta tills det råder en större klarhet i ägandeskapet av Senators innan han skriver på ett nytt kontrakt, en process som kan komma att dröja. Därför har klubben nu börjat undersöka möjligheten att trejda DeBrincat ett år efter att man betalade ett förstarundeval, ett andrarundeval och ett tredjerundeval för att landa skarpskytten.

Alex DeBrincat stod säsongen 2021/22 för 41 mål och 78 poäng på 82 matcher för Chicago innan han trejdades till Ottawa, där han den här säsongen slutade på en fjärdeplats i den interna poängligan med 27 mål och 66 poäng på 82 matcher.


TV: Leo Carlsson på plats i Vegas – pekar ut stora idolen

Den här artikeln handlar om: