Connor Hellebuyck.
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Winnipeg Jets kan trejda Connor Hellebuyck

ANNONS

Connor Hellebuyck har bara ett år kvar på kontraktet med Winnipeg Jets och kan då trejdas till en annan klubb under sommaren. 
Enligt Frank Seravalli på DailyFaceoff.com är det minst sju klubbar som har intresse för stjärnmålvakten. 

Ett av de stora namnen att hålla koll på inför NHL:s lågsäsong är Winnipeg Jets stjärnmålvakt Connor Hellebuyck

Han har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Jets och har tidigare deklarerat att han inte är villig att stanna kvar i klubben om en rebuild väntar. 

– Jag är inte intresserad av en rebuild, jag vill tävla om att vinna. Jag njöt mer under de här fem slutspelsmatcherna än vad jag gjorde på hela åren. Det är en känsla som man vill känna igen. Det går inte att återskapa på något annat sätt än i slutspelet, sade Hellebuyck efter att Winnipeg åkt ut i slutspelet mot Vegas Golden Knights.

Därför har stora spekulationer inletts om att Winnipeg kan trejda stjärnkeepern den här sommaren för att inte riskera att tappa honom gratis nästa år.

Nominerad till Vezina Trophy

Enligt Frank Seravalli på DailyFaceoff.com kan Winnipeg försöka “casha in” på Hellebuycks höga marknadsvärde och trejda honom under sommaren för att få ut så mycket värde som möjligt. 

Seravalli skriver också att Connor Hellebuyck skulle passa in i ett antal förväntade topplag som jagar Stanley Cup-triumf. Han nämner då Los Angeles Kings, New Jersey Devils, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs, Carolina Hurricans, Pittsburgh Penguins och Vegas Golden Knights som tänkbara alternativ för Hellebuyck om han skulle trejdas. 

Den 30-årige amerikanen har varit en av de mest stabila toppmålvakterna i NHL de senaste åren då han haft 91 eller bättre i räddningsprocent under sex raka säsonger. Den här säsongen hade han 92,0 i räddningsprocent och 2,49 insläppta mål per match vilket gör att han är nominerad till Vezina Trophy. Säsongen 2019/20 vann han Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt efter att ha haft en räddningsprocent på 92,2 samt 2,57 GAA.


TV: Adin Hills galna räddning

Den här artikeln handlar om: