Sheldon Keefe och Brad Treliving.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Sheldon Keefe uppges kunna få förlängt kontrakt av Toronto Maple Leafs

ANNONS

Toronto har redan gjort sig av med general managern Kyle Dubas men huvudtränaren Sheldon Keefes framtid hänger fortfarande i luften. 
Enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman ser dock Keefe ut att få sitt kontrakt förlängt om Toronto väljer att behålla tränaren. 

Det är förändringens tid i Toronto Maple Leafs efter att laget inte lyckats ta sig långt i slutspelet. 

Först att gå blev general managern Kyle Dubas då han fick lämna i och med att hans kontrakt med klubben löpte ut. Dubas har i stället fått ett nytt jobb i Pittsburgh Penguins medan Leafs anställde Brad Treliving som ny general manager. 

Ett annat frågetecken för Toronto är tränarfrågan. Sheldon Keefe har ett år kvar på sitt kontrakt men det har spekulerats i att Keefe kan hänga löst efter att Dubas fått lämna.

Kan förlänga med Keefe

Nu uppger Sportsnets insider Elliotte Friedman att Toronto ännu inte fattat ett beslut i frågan men att Treliving och Keefe har träffats och diskuterat vid två olika tillfällen kring klubbens framtid. 

Enligt Elliotte Friedman så skulle det då kunna vara aktuellt för Sheldon Keefe att stanna i Toronto – och också få en kontraktsförlängning. 

– Om han återvänder som coach tror jag vi hamnar i en situation där de inte kommer satsa på honom för ett sista år. Om Keefe stannar så kommer kontraktet förlängas, säger Friedman. 

Brad Treliving har också en del tuffa beslut att göra på spelarsidan då stjärnorna Auston Matthews och William Nylander bara har ett år kvar på sina kontrakt. Enligt Friedman ska Treliving nu resa runt för att träffa flera av spelarna, framför allt Matthews, och diskutera framtiden.


TV: Kyle Dubas till Pittsburgh – med ny roll

Den här artikeln handlar om: