HOCKEY-VM 2023
Moritz Seider var stolt trots silvret.
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM 2023

HOCKEY-VM: Moritz Seider stolt trots finalförlusten: “Inte vår sista VM-final”

ANNONS

Tyskland skrällde sig till VM-final men det räckte inte hela vägen. 
Trots att det “bara” blev ett silver så kände stjärnan Moritz Seider stolthet efter förlusten. 
– Om ett tag kommer vi kunna smälta förlusten och inse att vi har skrivit historia och det kan ingen ta ifrån oss, säger Seider till SVT. 

Det blev inget historiskt guld för Tyskland som fick nöja sig med att ta nationens andra silver i VM-historien, det första sedan 1953. 

Trots att det blev förlust i VM-finalen mot Kanada så uttryckte sedan backstjärnan Moritz Seider en stolthet över Tysklands insats, både i finalen och turneringen som stort. 

– Jag är såklart lite frustrerad eftersom vi hade det i våra egna händer. Jag tycker inte att Kanada var det bättre laget över 60 minuter. De använde bara våra misstag till deras fördel och det är något som vi kommer ta lärdomar av, säger Seider till SVT och fortsätter:  
– Jag är hundra procent säker på att detta inte är sista gången som vi kommer vara i den här positionen och spela VM-final, detta är inte vår sista final. Vi ser fram emot att komma tillbaka och slåss om guldet igen. Om ett tag kommer vi kunna smälta förlusten och inse att vi har skrivit historia och det kan ingen ta ifrån oss.

“Vi var det bättre laget”

Enligt Seider, som tidigare gjort en säsong i Sverige och SHL för Rögle, så var detta ett stort steg framåt för tysk hockey. 

– Hundra procent. Från vår egen synvinkel så gav vi bort matchen. Vi har höga förväntningar på oss själva och vi var det bättre laget i den här finalen. Vi gav dem bara lite för mycket och så var dem kyliga och straffade oss för det.

Kanada vann matchen med 5-2 men när de gjorde sitt 4-2-mål, som lite tog död på matchen, så var det kontroversiellt. Kanada hade nämligen sex spelare på isen samtidigt som Tyler Toffoli kom i ett fritt läge och sköt in pucken i mål och målet skulle därför inte ha godkänts. 

Det är dock inte något som Moritz Seider vill älta. 

– Det var ingenting som vi märkte. Det är inte något som vi kommer diskutera, vi pratar inte om domarbeslut eller så. Vi fokuserar bara på att spela bra ishockey och det gjorde vi hela turneringen. Vi hade lite oflyt här och med lite mer tur hade vi stått här som världsmästare men nu får vi nöja oss med silver och det är vi också glada för, säger han till SVT.

Moritz Seider stod för två assists i matchen till Tysklands båda mål och efter matchen togs han ut i medias All Star-lag för turneringen.


TV: Joe Pavelski förlängde säsongen – avgjorde på övertid

Den här artikeln handlar om: