Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

NHL: Loob om Lindholm-Carlsson-ryktet: "Visar hur stort det är"

ANNONS

Med en månad till NHL-draften kommer nu ett mycket spännande rykte om Leo Carlsson. 
Ett rykte om att Calgary kan trejda Elias Lindholm för att få tag på 18-åringen. 
– De slåss lite grann redan, borta i Nordamerika, säger Håkan Loob i SVT:s VM-sändning. 

Fem poäng (3+2) på åtta matcher. Det blev Leo Carlssons facit under sitt debut-VM för Tre Kronor. Totalt sett imponerade talangen stort och fick ta emot lovord från alla möjliga olika håll. 

Nu kommer ytterligare en smickrande nyhet för den 18-årige talangen. 

I en artikel av TheAthletic diskuteras nämligen huruvida Calgary Flames skulle kunna trejda sin svenske stjärna Elias Lindholm för att få tag på ett av de första valen i sommarens NHL-draft. 

En möjlighet som nämns står Columbus Blue Jackets reportern Aaron Portzline för. Han menar att Calgary skulle kunna få tag på tredjevalet för Elias Lindholm och ett val i andra rundan - om Lindholm skriver på en förlängning.

Loob om möjliga planen: “Förstakedja i Calgary"

Under SVT:s VM-sändning togs sedan detta upp av experten Håkan Loob, som tidigare jobbat som scout i Calgary. 
– De slåss lite grann redan, borta i Nordamerika. Ryktena säger att Calgary Flames är beredda att trejda bort Lindholm för att få rättigheterna till just tredjevalet för att kunna ta Leo Carlsson och få honom att spela i förstakedjan i Calgary, säger Loob och fortsätter: 
– Det tycker jag visar hur stort det här är. Att man kan gå från att inte ens vara draftad till att det spekuleras ”kan vi göra honom till en förstekedje-spelare i ett lag. 

Av flera av de initierade "draftgurus" som finns i Nordamerika tippas Leo Carlsson gå som trea i NHL-draften som äger rum om en månad, bakom självklara ettan Connor Bedard, och Adam Fantilli

Elias Lindholm har just nu ett år kvar på sitt avtal med Flames och blir efter det en “unrestricted free agent”. Skulle han gå till Columbus skulle han återförenas med stjärnan Johnny Gaudreau som han tidigare haft fin kemi med i Calgary.


TV: Leo Carlsson rankas som trea

Den här artikeln handlar om: