Foto: Bildbyrån
Nyhet

SHL: Kalle Maalahti blir kvar i HV71: "Otroligt glad"

ANNONS

Han anslöt på lån sent under säsongen och imponerade. 
Nu meddelar HV71 att Kalle Maalahti även kommer dra på sig tröjan nästa säsong. 
– Jag är otroligt glad över att få komma tillbaka till HV71. Vi avslutade säsongen starkt och jag hoppas vi kan bygga vidare på det nästa säsong, säger backen i ett pressmeddelande. 

Tio matcher, fyra poäng. 

Det var Kalle Maalahtis facit efter att han i februari anslutit till HV71 på lån. 

Nu meddelar Jönköpingsklubben att den finska backen är klar för en fortsättning. 
– Kalle visade vilken duktig allroundback han var under våren och vi är glada över att det gick att lösa en fortsättning. En lagspelare som visade bra karaktär både på träning och match, säger HV:s sportchef Kent Norberg på klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över en säsong. En säsong som blir Kalle Maalahtis första riktiga i svensk hockey.

Udda flytten: “Gick väldigt fort”

Innan flytten under säsongen var han inne på sitt tionde år i finska SaiPa och var en väldigt viktig spelare för laget. Trots det valde han snabbt att flytta när möjligheten kom. 

För hockeysverige.se berättade han strax efter varför. 
– Jag fick reda på det här på onsdagen (förra veckan) då jag först fick höra om den här möjligheten. Sedan tog det bara några dagar sedan var allt klart och jag var här på helgen sen. Det gick väldigt fort, sa han och fortsatte:
– Direkt när jag höra om den här möjligheten så kände jag att det vore en häftig grej. Jag är glad att vi kunde lösa detta. Det känns som en bra erfarenhet för mig och ett äventyr. Jag kommer ta med mig mycket av att spela här.


TV: Är HV71:s tid som bottenlag över?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL