Nyhet

SHL: Henrik Gradin om Rocco Grimaldi: "Definitivt en intressant spelare"

ANNONS

Rocco Grimaldi är en av USA:s bästa spelare i VM. Till nästa säsong står forwarden utan kontrakt – och är då av intresse för bland annat svenska klubbar. Inte minst för MoDo.
– Han är en spelare som jag gillat sedan han var 18 år, säger sportchefen Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

MoDo håller på att bygga om sitt lag för att anpassa sig till SHL nästa säsong. För att göra det jobbet enklare letar Henrik Gradin efter spets.

Och en av de mest intressanta spelarna som MoDo kollar på nu är Rocco Grimaldi.

Forwarden har aldrig lyckats slå sig in i NHL på allvar, samtidigt som han öser in poäng. Till nästa säsong står 30-åringen utan kontrakt, och frågan är om det kan bli en flytt från Nordamerika nu?

– Han är en spelare som jag gillat sedan han var 18 år. Sen vet jag inte.... vi är intresserade av 15 spelare, men vi kommer bara att ta in tre-fyra stycken ändå. Han är definitivt en intressant spelare, säger Henrik Gradin till ÖA.

“Skulle passa perfekt i europeisk hockey”

Rocco Grimaldi spelar just nu VM med USA, där han är en av lagets poängsbästa spelare. Inför kvartsfinalen mot Tjeckien står han noterad för nio poäng på sju matcher.

– Jag har järnkoll på honom. Jag tror han skulle passa perfekt i europeisk hockey, men för den sakens skull betyder det inte att han kommer att spela i Modo Hockey.


TV: Benns hjärnsläpp – crosscheckar en liggande Stone

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL