Nyhet

Sebastian Bengtsson stannar utomlands – klar för HC Thurgau

ANNONS

Sebastian Bengtsson öste in poäng för HC La Chaux-de-Fonds i den schweiziska andraligan under säsongen – nu är forwarden klar för HC Thurgau i samma liga.

Efter att ha spelat för både Södertälje och Väsby i Hockeyallsvenskan lämnade Sebastian Bengtsson Sverige för spel utomlands. Valet föll då på Dundee Stars i Skottland.

Där blev det en säsong innan flyttlasset gick till HC La Chaux-de-Fonds i Swiss League. Där blev det en ren succé. Under grundserien blev det 41 poäng på 24 matcher. Med det ledde han sitt lag till ett direkt kval mot HC Ajoie, som kom från högstaligan.

Får Åkerblom som huvudtränare

Det blev tillslut förlust för La Chaux-de-Fonds och fortsatt spel i andraligan. Svensken gjorde på sex matcher fyra poäng i kvalspelet.

Nu står det också klart att det blir en fortsättning i Schweiz.

Sebastian Bengtsson är nämligen klar för HC Thurgau i samma liga. Där kommer 28-åringen få Markus Åkerblom som huvudtränare. 

– Med Sebastian Bengtsson tillför vi den energi och kyla till laget som vi delvis saknade förra säsongen. Bengtsson har bevisat att han kan göra mål konsekvent i Swiss League och det är precis vad vi hoppas på från honom under den kommande säsongen, säger sportchefen Patrick Brändli till klubbens hemsida. 


TV: Karlsson satte spiken i kistan mot Edmonton

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL