Dave Hakstol och Yanni Gourde.
Foto: Bildbyrån
NHL

Inget sagoslut för Seattle: "Superstolt över killarna"

ANNONS

Seattle Krakens sagolika slutspelsresa tog slut i natt.
Förlusten i den sjunde matchen mot Dallas innebär att slutspelets succélag är utslaget.
– Jag är superstolt över killarna, säger forwarden Yani Gourde till Seattle Times.

Efter en tung debutsäsong i NHL har Seattle Kraken varit en av NHL:s stora överraskningar den här säsongen. Laget förbättrade sig med 40 poäng i grundserien, där de 100 poäng man skrapade ihop räckte till en wild card-plats i den västra konferensen.

I slutspelet skrällde man redan i första omgången, där Kraken slog ut regerande mästaren Colorado Avalanche med 4–3 i matcher. Succélaget lyckades även pressa fram sju matcher i matchserien mot Dallas Stars, innan den succéartade slutspelsresan tog slut i och med nattens 1–2 förlust i Texas.

– Vi pushade så hårt vi kunde i kväll. Tyvärr lyckades vi inte hitta vår högsta växel, säger tränaren Dave Hakstol till Seattle Times.

Många nyckelspelare på långtidskontrakt

Kraken-spelarna var, så klart, besvikna efter nattens uttåg men uttryckte även en stolthet över lagets prestation den här säsongen.

– Från dag ett har alla räknat bort oss. Vi tog ett stort steg den här säsongen. Ingen förväntade sig att vi skulle gå till slutspel. Ingen förväntade sig att vi skulle slå Colorado. Ingen förväntade sig att vi skulle ta det här till sju matcher. Det här är första gången vi som grupp går igenom det här. Nu måste vi lära oss av detta och hitta en väg att vinna, säger lagets nyckelforward Jordan Eberle till NHL.com.

Yanni Gourde fyller i:

– Jag är superstolt över killarna. De kämpade så hårt hela året och klev fram varje gång det behövdes. Vi gav oss aldrig. De unga killarna klev fram, de äldre likaså. Vi alla gjorde det, säger han till Seattle Times.

Kraken har sedan tidigare en rad nyckelspelare på långtidskontrakt, så som Jared McCann (2027), André Burakovsky (2027), Philipp Grubauer (2027) och Adam Larsson (2025), medan nyckelbacken Vince Dunn är en av spelarna med utgående kontrakt.


TV: Dallas klara för avancemang – möter Vegas i semifinal

Den här artikeln handlar om: