Emil Melander.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Emil Melander kan få SHL-kontrakt: "Pratar om framtiden"

ANNONS

Emil Melander smällde in 56 poäng under sin sista säsong som juniorspelare i Timrå. Nu kan 20-åringen belönas med ett SHL-kontrakt.
– Han tränar med oss och vi pratar om framtiden, säger sportchefen Kimmo Kapanen till Sundsvalls Tidning.

Med sina 50 poäng i J20 Nationells grundserie var Emil Melander den poängbäste backen i juniorligan den här säsongen och i slutspelet blev det ytterligare sex poäng när Timrå skrällde sig till en bronsmedalj i JSM.

Nu lämnar Melander juniorhockeyn bakom sig, men vad som väntar härnäst är just nu inte klart. Den poängstarke backen tränar emellertid med Timrås SHL-lag under försäsongen och enligt Sundsvalls Tidning är Melander nära ett a-lagskontrakt med Timrå.

– Han tränar med oss och vi pratar om framtiden, det är vad jag kan säga om det, säger sportchefen Kimmo Kapanen till tidningen.

På jakt efter förstärkning

Timrå är sedan tidigare på jakt efter en förstärkning på backsidan, men enligt Sundsvalls Tidning skulle inte en eventuell kontraktskrivning med Melander påverka jakten på en ny back.

– Jag har snackat med tränarstaben och de har önskat en skridskostark tvåvägsback, så det är vad vi är ute efter. säger Kapanen.

Emil Melander, som fyllde 20 år i mars, anslöt till Timrås hockeygymnasium 2019 och fick under den här säsongen spela åtta SHL-matcher med klubben. Han spelade även två matcher på lån i Hockeyettan-klubben Sundsvall.


TV: Är Timrå i toppen för att stanna?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL