Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Malmö stärker backsidan med Teemu Kivihalme

ANNONS

Sista pusselbiten i Malmös backsida är nu på plats. 
27-årige Teemu Kivihalme skriver på inför kommande säsong. 
– Vi hade en dialog redan förra sommaren men timingen var bättre nu, säger sportchef Björn Liljander på klubbens hemsida. 

Efter tre år i AHL och ett i den finska ligan väljer Teemu Kivihalme nu att flytta till Sverige. Valet faller på Malmö Redhawks, som han tidigare varit i kontakt med. 
– Vi är väldigt glada över att vi signat Teemu. I Teemu får vi in en tvåvägsback där framför allt hans mobila skridskoåkning sticker ut. Han är en back som hanterar pucken väl och vill spela spelet fullt ut i bägge zoner. Han har fina erfarenheter från spel i olika ligor och har bland annat fina meriter från spel i finska ligan och CHL-sammanhang. Vi hade en dialog redan förra sommaren men timingen var bättre nu, vilket vi som sagt är glada över, säger sportchef Björn Liljander på klubbens hemsida.

"Redo att göra mitt bästa för att laget ska ta nästa steg"

Den senaste säsongen slutade Teemu Kivihalme på 20 poäng på 58 matcher i den finska ligan. Tidigare har han gjort tre säsonger i Toronto Marlies och två i Kärpät. 
– Jag är glad över att vara en del av Malmö Redhawks. Att spela i SHL kommer att bli en ny erfarenhet för mig men jag är redo att göra mitt bästa för att laget ska lyckas och ta nästa steg. Jag ser fram emot att bli en del av laget och är taggad på att köra i gång, säger Teemu Kivihalme i en kommentar.

Kontraktet är skrivet över ett år.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL