SHL

Hampus Karlsson lämnar Kalmar för Oskarshamn: "Stort steg"

ANNONS

För ett drygt år sedan spelade han i Hockeytvåan. Till hösten väntar SHL-spel för Hampus Karlsson. Han är klar för Oskarshamn.
– Det här kommer bli ett stort steg, men jag har tro på mig och känner mig redo att kunna ta klivet till SHL, säger han.

Säsongen 21/22 gjorde han 37 poäng på 42 matcher för Boro-Vetlanda - i HockeyTvåan. Den senaste säsongen gjorde han 16+8 på 36 matcher för Kalmar i HockeyEttan, och följde upp det med tolv poäng på 16 kvalmatcher när laget var nära att gå upp i HockeyAllsvenskan.

Nu lämnar Hampus Karlsson HockeyEttan - för SHL. Han har skrivit på ett avtal med Oskarshamn.

– Jag och Fille (Martin Filander) har varit väldigt imponerade av det vi sett hos Hampus den här säsongen. Det är en spelare som jag tror kan ta stora kliv under rätt förutsättningar. Jag tror att han kan utvecklas redan i år och ser fram emot att se honom i vårt lag, säger sportchefen Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

“Tar med mig mycket”

22-åringen har sedan tidigare gjort 37 matcher i Hockeyallsvenskan, och på dessa gjort 1+2. Det var när han var junior och spelade i Karlskrona.

– Jag tar med mig mycket från förra säsongen med Kalmar. Mitt spel med puck har blivit mycket bättre, precis som spelet i alla tre zoner. Kvalserien i sig var också väldigt lärorik. Vi fick känna på hur det var att de spela säsongens avgörande matcher, säger Hampus Karlsson själv.

Kontraktet med IK Oskarshamn sträcker sig till 2026.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL