Darryl Sutter
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Krävde trejd från Calgary - om inte Darryl Sutter sparkades

ANNONS

Missnöjet mot Darryl Sutter var så stort att flera Calgaryspelare krävde att trejdas därifrån om Sutter fortsatte som coach. Det rapporterar Daily FaceOffs Frank Seravalli.

Ifjol prisades Darryl Sutter som NHL:s bästa coach, efter att han hjälp Calgary Flames till klubbens näst bästa grundserie genom tiderna. I år missade Flames slutspel, och tidigare i veckan kom beskedet att den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren fått sparken. Detta trots att han nyligen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt - som inte tar sin början förrän i sommar.

Det har under säsongen rapporterats att relationen mellan Sutter och lagets nye stjärna, Jonathan Huberdeau, varit frostig. Huberdeau mer än halverade sin poängproduktion jämfört med förra säsongen, då han gjorde 115 poäng i Floridas tröja. Men han var inte den enda som var missnöjd med coachens ledarskap.

När Daily FaceOffs Frank Seravalli gästade radiostationen Sportsnet 690 under torsdagen avslöjade han nämligen ett minst sagt brett missnöje mot Sutter.

“Om han återvänder vill jag inte spela här”

Enligt Seravalli ska flera spelare ha begärt att trejdas från Flames. Dessa spelare ska sedan ha dragit tillbaka sin trejdbegäran när beskedet om Sutter-sparkningen kom. Seravalli menar också att flera spelare helt enkelt sagt att de inte kommer återvända till Calgary kommande säsong, om Sutter skulle bli kvar som coach.

– Jag tror att det var åtminstone en handfull spelare som öppet och ärligt sa till Brad Treliving (general manager som också fick sparken i dagarna) och Don Maloney (klubbpresident) att “om han återvänder vill jag inte spela här”.
– Det här beslutet (att sparka Sutter) öppnar nya dörrar för spelare som tidigare tvekat kring om de kommer skriva nya kontrakt.

Det är oklart vilka spelare det rör sig om, men Calgary har flera nyckelspelare som kan skriva nya kontrakt i sommar. Bland annat Elias Lindholm och Mikael Backlund, som båda har ett år kvar på sina kontrakt och därmed får börja förhandla om sina nya avtal under sommaren. 


TV: Topp tio snyggaste målen från första rundan

Den här artikeln handlar om: