Oskar Blomgren.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Nyhet

Oskar Blomgren lånas ut från Malmö till HC Dalen

ANNONS

Oskar Blomgren fick spela en SHL-match den senaste säsongen. 
Nu lånas den 18-årige målvakten ut från Malmö till HC Dalen i Hockeyettan. 
– Oskar är en ung och spännande målvakt med framtiden för sig, säger Malmös sportchef Björn Liljander. 

Malmö har både Adam Werner och Daniel Marmenlind på kontrakt inför nästa säsong vilket innebar att Brandon Maxwell fick lämna klubben och det finns då inte heller plats för målvaktstalangen Oskar Blomgren att spela i seniorlaget. 

Därför meddelar Malmö Redhawks att Blomgren lånas ut till nästa säsong. Den 18-årige målvakten kommer spela i Hockeyettan med HC Dalen. 

– Oskar är en ung och spännande målvakt med framtiden för sig. Under den gångna säsongen har Oskar haft en fin utveckling i vårt J20 där han både hunnit prova på landslagsspel samt inhopp i SHL. Vi ser att spel på seniornivå nästa säsong blir ett naturligt steg på Oskars utvecklingstrappa, säger Malmös sportchef Björn Liljander.

Blev hjälte i SHL-debuten

Oskar Blomgren stod för en stark säsong i Malmös J20-lag med 92,2 i räddningsprocent, 2,49 GAA samt sju nollor på 37 matcher. Han var därmed bäst i hela J20 Nationell sett till både räddningsprocent och nollor. 

Blomgren fick också chansen i en SHL-match då han fick hoppa in efter att Daniel Marmenlind blivit skadad i en match mot HV71 28 december. Blomgren räddade då alla nio skott som han fick på sig under 17 minuters spel för att se till att Malmö vann med 2-1 efter förlängning. Den senaste säsongen fick målvaktstalangen också göra ett par landskamper för det svenska U19-landslaget.


TV: Ullmark: "Något jag får leva med"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL