Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Joe Pavelski skrev historia i återkomsten – förgäves

ANNONS

Joe Pavelski smällde in fyra mål i sin återkomst för Dallas i natt mot Seattle och blev den äldste spelaren någonsin att göra så många mål i en slutspelsmatch. Det stoppade inte uppstickarlaget Kraken från att öppna matchserien genom att övertidsbesegra Stars med 5–4.

Vid 38 år och 295 dagar blev Joe Pavelski i natt den äldste spelaren i Stanley Cup-slutspelets historia att göra fyra mål i en och samma slutspelsmatch. Det tidigare rekordet innehades av legendaren Maurice “Rocket” Richard som lyckades göra fyra mål i en slutspelsmatch med Montréal vid 35 år och 245 dagar.

Dallas veteranforward stod för två mål i den första perioden för att ta Stars upp i en 2–1-ledning mot Seattle, ett övertag man sedermera tappade till ett 2–4-underläge.

Pavelski fullbordade emellertid sitt hattrick i en tredje perioden och lyckades även kvittera matchen till 4–4 med sitt fjärde mål för matchen – men veteranens historiska insats var i slutändan förgäves. Drygt halvvägs genom den fjärde perioden kunde Yanni Gourde skjuta segern till Kraken och fortsätta Seattles slutspelssuccé.

“Påverkar varje del av vårt spel”

För 38-årige Pavelski var nattens match hans första sedan mitten av april efter att han dragits med hjärnskakningsproblematik. 

– Han påverkar varje del av vårt spel och det är inte bara på isen. Hans ledarskap, budskap i omklädningsrummet, budskap på spelarbänken, i powerplay eller spel fem-mot-fem – han gör vårt lag bättre, säger Dallas tränare Peter DeBoer till Dallas Morning News.

Seattles svenskar Alexander Wennberg och Adam Larsson lämnade matchen poänglösa, där Wennberg spelade näst mest av Krakens forwards i matchen (22:10), medan Larsson loggade 29 minuter och 30 sekunders istid, vilket bara Vince Dunn (32:18) kunde slå i bortalaget.

Dallas Stars – Seattle Kraken 4–5 e. sd (2–4, 0–0, 2–0, 0–1)
Dallas: Joe Pavelski 4.
Seattle: Jaden Schwartz, Justin Schultz, Oliver Bjorkstrand, Jordan Eberle, Yanni Gourde.

Seattle leder matchserien med 1–0 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: