HOCKEYALLSVENSKA FINALEN
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Fredrik Forsberg om sena avgörandet: "Otroligt lyckorus"

ANNONS

Kniven mot strupen för andra gången i rad. Då klev Fredrik Forsberg fram och säkrade segern. 
3–2-målet långt in på övertiden tvingar fram match sju på söndag. 
– Det är alldeles för mycket. Det är ett otroligt lyckorus som går igenom, gåshud och rysningar hela tiden, säger Forsberg efter slutsignal. 

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Senast var det Liam Öhgren, Jonathan Lekkerimäki och Lukas Vejdemo som blev de avgörande spelarna för Djurgården. I dag blev det Linus Klasen och framförallt Fredrik Forsberg

Efter 82 minuter spelade styrde Djurgårdsforwarden in 3–2-målet som räddade säsongen. För andra gången hade Stockholmarna vunnit med kniven mot strupen och plötsligt väntar en match sju i Örnsköldsvik. 
– Det var en obeskrivlig känsla. Det är något man tänker på hela tiden, som man drömmer om. Det har inte riktigt landat än heller. Det är fantastiskt att få fira med publiken, de har gjort så mycket för oss hela säsongen. Skönt att vi bjuder tillbaka lite också. Fantastiskt tryck hela tiden, säger Forsberg till media efter det långdragna dramat.

Har du upplevt bättre stämning än vid målet?
– Nej, jag har inte upplevt bättre. Jag har haft rysningar och gåshud när jag har åkt in här tidigare, men det här var något utöver det vanliga. Det är samma jubel som det var när vi gjorde 2–2 också. Det var otroligt. 

Det såg länge ut som att MoDo skulle få fira sin uppflyttning till SHL på Hovets is, men med en kvittering av Linus Klasen gick det till övertid. Där böljade spelet och kunde ha gett ett helt annat resultat. 
– Man försöker att inte tänka på det så mycket, man vill avgöra matcherna. Det var skönt att vi gjorde det idag, säger Fredrik Forsberg

Det avgör: “De ser lite tröttare ut”

Med detta bakom sig och vetskapen om att MoDo misslyckats med att slå in matchbollen två gånger om menar Forsberg att det nu är Djurgården som har övertaget. 
– Jag skulle säga att det är vi (som sitter i förarsätet). Vi har vunnit två raka, det är 3–3. Jag tycker de ser lite tröttare ut än vad vi är, säger han och fortsätter:
– Vi ser piggare och fräschare än vad de gör, vi har bättre ork. Vi håller oss till vårt spel och tror på det vi gör hela vägen. 

När han sedan förklarar hur de lyckats vända är det en enkel del han landar i. 
– Det är en tro som alltid har funnit, vi vet någonstans att vi kan göra det. 

En tro som han även menar kommer bli avgörande på söndag. 
– Det är att tro på det vi gör och vårt spel, då tror jag att det kommer gå vägen. Det ska bli otroligt kul. Det är det här man har spelat för hela säsongen, så det ska bli väldigt kul, avslutar Forsberg.


TV: "Försvarsspel vinner mästerskap"

 

Den här artikeln handlar om: