Otroligt avslut på övertid – Carolina vidare till andra rundan.
Video: Viaplay
NHL

Carolina vidare - efter sent drama

ANNONS

New York Islanders tog segern med kniven mot strupen senast. Men i natt fick de se sig utslagna. Carolina säkrade till slut avancemang - med övertidsavgörande.

Jesper Fast och hans Carolina Hurricanes är vidare i Stanley Cup-slutspelet. 

När man inatt hade chansen att ta seger nummer fyra gjorde man inte samma misstag som senast. Ett sent övertidsmål av Paul Stastny gav en 2–1-vinst och en plats i nästa runda. 
– Jag visste att Derek Stepan skulle ge mig pucken. Jag tänkte att jag skulle ha ett 2-mot-1-läge. När Jesse Puljujärvi kom mot mig instället tänkte jag bara att jag skulle skjuta utan att kolla. Jag har gjort det på träning förut. Jag har sett killar som Alexander Steen göra det hela tiden. Det är en möjlighet att överraska. Ibland har man tur, säger Stastny till NHL.com.

New York Islanders hade ledningen länge i matchen, men kunde inte utöka från Cal Clutterbucks 1–0-mål. Istället kom till slut kvitteringen i mitten av tredje - och till slut även övertidsavgörandet. 

I Islanders har nu Sebastian Aho, Pierre Engvall och Simon Holmström spelat klart sin säsong och kan finnas tillgängliga för VM-spel med Tre Kronor. 

För Carolina väntar nu antingen New Jersey Devils eller New York Rangers i nästa runda. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.


 

Den här artikeln handlar om: