SHL

Klart: Johan Davidsson återvänder till HV71

ANNONS

Johan Davidsson är klar för en återkomst till HV71
I dag meddelar Jönköpingsklubben att ikonen blir ny assisterande tränare i SHL-laget.

Som spelare vann Johan Davidsson fyra SM-guld med HV71 och spelade över 900 tävlingsmatcher för klubben. Därefter jobbade han som assisterande sportchef i sju säsonger innan han för två år sedan lämnade sitt uppdrag.

Nu är Davidsson klar för en återkomst till HV71.

Från och med nästa säsong kommer 47-åringen att återfinnas på Jönkpingsklubbens tränarbänk i form av assisterande tränare.

– HV71 kommer alltid vara en stor del av mig och att nu få komma tillbaka i den här rollen känns otroligt kul och jag ser fram emot utmaningen. Jag har träffat alla i ledarteamet och det känns som att vi alla har olika saker att bidra med, men samtidigt en samsyn vad det gäller hockey, säger Davidsson till klubbens hemsida.

“Kommer att bli oerhört värdefullt”

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

– Johan har ett väldigt bra hockeyöga och är en av de bästa spelarna i SHL:s historia. Hans kompentenser både i powerplay och det offensiva spelet kommer att bli oerhört värdefullt för oss och vi är glada över att Johan är tillbaka i HV71, säger sportchefen Kent Norberg.

Sedan tidigare är Tomas Montén klar som ny huvudtränare i HV71.


TV: "Försvarsspel vinner mästerskap"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL