Högberg, Kühnhackl och Wingerli är tre av spelarna som lämnar.
Foto: Bildbyrån
SHL

Åtta spelare lämnar Skellefteå AIK

ANNONS

Ombyggnationen av Skellefteå AIK:s silverlag har påbörjats.
Via sin hemsida meddelar SM-finalisten att åtta spelare lämnar klubben.

Skellefteå AIK har påbörjat sin ombyggnation inför nästa säsong. Under torsdagen tackade klubben av åtta spelare för sina insatser i klubben och meddelade att Alexander Hellnemo, Frans Tuohimaa, Linus Högberg, Melker Karlsson, Tom Kühnhackl, Adam Mascherin, Albin Sundsvik och Andreas Wingerli lämnar klubben.

“Vi vill tacka var och en för allt ni gjort för Skellefteå AIK Hockey. Ni har varit föredömen och burit upp klubbmärket med stolthet. Lycka till med era framtida utmaningar”, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Samtliga åtta spelare hade utgående kontrakt med Skellefteå. Både Hellnemo och Sundsvik har, enligt Expressen, rapporterats vara klara för spel i Rögle nästa säsong, medan Andreas Wingelri kopplats samman med en flytt till den schweiziska storklubben Zug. Tom Kühnhackl, å sin sida, uppges vara aktuell för en flytt till tyska Adler Mannheim.

Frans Tuohimaa, Linus Högberg och Melker Karlsson anslöt till klubben under våren, medan Adam Mascherin återvände till SHL-klubben under hösten men fick stora delar av säsongen förstörd på grund av skadebekymmer.


TV: Därför blev Växjö svenska mästare

Den här artikeln handlar om: