Karlkvist, Suomela, Lennström, Pudas och Möller.
Foto: Bildbyrån
SHL

Klart: De gör upp om SHL:s MVP-pris

ANNONS

Nästa vecka ska de bästa spelarna i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan prisas på Hockeygalan. Nu står det klart vilka fem spelare som är nominerade till priset som årets mest värdefulle spelare i SHL.

Om en vecka hålls Hockeygalan i C More där de bästa spelarna i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan kommer att prisas för säsongens insatser.

Ett av de mest ärofyllda priserna på galan är det som delas ut till SHL:s mest värdefulle spelare och under tisdagseftermiddagen meddelade SHL vilka spelare som är nominerade till priset.

Antti Suomela (Oskarshamn), Patrik Karlkvist (Oskarhamn), Oscar Möller (Skellefteå), Theodor Lennström (Färjestad) och Jonathan Pudas (Skellefteå) är kvintetten som gör upp om MVP-priset i SHL.

Tränare och kaptener i juryn

Antti Suomela blev hela SHL:s poängkung den här säsongen, då han dundrade in 37 mål och totalt 66 poäng på 51 matcher i grundserien. Tvåa i poängligan blev lagkamraten Patrik Karlkvist, som på 52 matcher samlade på sig 61 poäng. Jonathan Pudas slutade fyra i poängligan och etta i backarnas poängliga med sina 45 poäng, medan lagkamraten Oscar Möller stod för 44 poäng på 48 matcher. Theodor Lennström fick delar av grundserien förstörd på grund av skadebekymmer, men lyckades trots det producera 31 poäng på 34 matcher.

De fem nominerade stjärnorna har plockats ut av en jury bestående av SHL:s alla huvudtränare och lagkaptener samt andra hockeyprofiler och journalister från riks- och lokalmedia. Rösterna baseras endast på spelarnas insatser i grundserien.


TV: När Patrik Sundström slog Gretzkys rekord


 

Den här artikeln handlar om: