SHL

Klart: Albin Lundin förlänger med Timrå

ANNONS

Albin Lundins framtid har varit osäker. Nu står det klart att han blir kvar i Timrå.
– Jag känner otroligt starkt för den här klubben och därför känns de extra bra att vara kvar, säger Albin Lundin.

Så sent som häromveckan såg det ut som att Albin Lundin inte skulle bli kvar i Timrå. Kvalhjälten från 2021 hade då inte fått något nytt kontraktserbjudande, och berättade för ST om frustrationen han kände.

– Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka under säsongen, och det har varit lite jobbigt tycker jag. Jag tycker att jag ska behandlas med respekt och inte tas för givet, och med det menar jag att man kan inte komma och säga en sak för att sedan komma med något annat då man tänkt efter lite, sade han då.

“Duktig tvåvägscenter”

Men nu står det klart att Lundin blir kvar. Han har skrivit på ett nytt ettårsavtal med Timrå.

– Albin är en duktig tvåvägscenter som kommer att bli viktig för oss både på och utanför isen. Vi förväntar oss mycket av Albin främst i det defensiva spelet men där vi även vet att det finns ett offensivt sparkapital, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

27-åringen hade en tung säsong då han endast gjorde tolv poäng på 47 matcher efter att ha gjort 22 poäng på 49 matcher i SHL säsongen innan. Han var även en av Timrås bästa spelare i HockeyAllsvenskan med 68 poäng och 56 poäng på två säsonger där. Albin Lundin har totalt spelat 170 SHL-matcher och 235 matcher i HockeyAllsvenskan under sin karriär.  


Den här artikeln handlar om: