Morgan Wabick, Taylor Wabick och Tea Lökke Nyberg.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Sportchefen bekräftar: De lämnar MoDo

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i MoDo för Tea Lökke Nyberg eller systrarna Taylor och Morgan Wabick. Det bekräftar sportchefen Björn Edlund för Örnsköldsviks Allehanda.

Tvillingarna Wabick, Taylor och Morgan, anslöt till MoDo från University of Connecticut inför den här säsongen. Sejouren i Örnsköldsvik blir emellertid bara ettårig. 

För Örnsköldsviks Allehanda bekräftar sportchefen Björn Edlund att tvillingarna kommer att lämna klubben.

– Jag tror att både vi och dem tycker att de har bidragit väldigt bra. Men jag tror också att de hade lite högre förväntningar på sig själva, säger Edlund till tidningen.

Även talangen lämnar

Även den norska forwardstalangen Tea Lökke Nyberg kommer att lämna MoDo. 19-åringen kom till Örnsköldsviksklubben 2019 och har totalt spelat 90 SDHL-matcher för klubben.

– Vi hade samtal och någonstans har kanske Tea hamnat i en position som inte gynnar henne i hennes utveckling där hon är i dag. Sen tycker inte vi att Tea är den personen som ska ta upp den positionen som hon hamnat i. Hon har ju spelat en del som tolvte och trettonde forward, säger Edlund

Tea Lökke Nyberg noterades för ett poäng (1+0) på 23 grundseriematcher för MoDo den här säsongen. Forwarden Morgan Wabick noterade för 13 poäng (2+11) på 32 matcher, medan backen Taylor Wabick lämnar klubben med tolv poäng (2+10) på 31 matcher.


TV: "Han har inte kroppspråket man vill se från en målvakt"

Den här artikeln handlar om: