Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Jesper Fast övertidshjälte för Carolina i natt: "Grym känsla"

Carolina Hurricanes har kopplat ett grepp om matchserien med New York Islanders. Detta efter att man i natt utökat ledningen till 2–0 i matcher efter att Jesper Fast avgjort nattens möte med sitt 4–3-mål i förlängningen.
– Det var en grym känsla, säger Fast till NHL.com.

Det var drygt fem minuter in i förlängningsspelet i nattens möte mellan Carolina Hurricanes och New York Islanders som hemmalagets svenske forward Jesper Fast fick iklä sig hjälterollen. Veteranen Jordan Staal hittade fram med en passning till Fast, som från en position i den högra tekningscirkeln avlossade ett handledsskott som Ilja Sorokin inte kunde stoppa.

– Brent Burns stod för en bra passning till “Jordo” på bortre sidan. Jag försökte bara ta mig fram på andra kanten. Det var en grym känsla. Jag siktade på bortre stolpen och det känns som att jag fick till ett rätt bra skott, säger Fast till NHL.com.

Första övertidsmålet i slutspelet

Målet var Fasts första övertidsmål i slutspelssammanhang och innebär att Hurricanes kopplar ett grepp om matchserien mot Islanders, som Raleigh-laget nu leder med 2–0 i matcher efter att man vunnit de två inledande hemmamatcherna i matchserien.

Carolina hade en 2–0-ledning halvvägs genom matchen, men två raka mål från Islanders genom Kyle Palmieri och Mathew Barzal tog Islanders jämsides med Hurricanes inför den tredje perioden. Brock Nelson fullbordade sedan vändningen i den tredje perioden innan Jaccob Slavin kvitterade med strax under åtta minuter kvar att spela av den tredje perioden.

Nu vänder matchserien till Long Island, där nästa match spelas under natten till lördag, svensk tid.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 4–3 e. sd (1–0, 1–2, 1–1, 1–0)
Carolina: Paul Stastny, Stefan Noesen, Jaccob Slavin, Jesper Fast.
New York: Kyle Palmieri, Mathew Barzal, Brock Nelson.

Matchserien står 2–0 i matcher till Carolina Hurricanes.