Mattias Karlin.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Mattias Karlin: "Jag är grymt besviken"

ANNONS

MoDo skapade mängder med målchanser, men fick ändå se sig övertidsbesegrade av Djurgården i den andra finalmatchen i Hockeyallsvenskan. Efter 2–3-förlusten var tränaren Mattias Karlin besviken över skärpan i avsluten.
– Vi var väldigt bra på att missa mål, i alla fall, säger Karlin till C More.

MoDo vann skottstatistiken med 34–27 i den andra finalmatchen mot Djurgården, men förlorade hemmamatchen med 2–3 efter att Daniel Brodin avgjort matchen med ett powerplaymål i den fjärde perioden.

Hemmalaget skapade mängder med chanser framför Jesper Myrenberg i Djurgårdsmålet under matchens gång, men hade förtvivlat svårt att få in pucken.

– Jag är grymt besviken över resultatet och vi blåser ju så mycket lägen så att jag vet inte… Det får inte hända, men nu händer det. Vi var väldigt bra på att missa mål, i alla fall, säger tränaren Mattias Karlin till C More.

Ett mål på elva powerplay: “Alldeles för dåligt”

MoDo fick även spela tolv minuter i numerärt överläge utan att lyckas hitta rätt i matchen. Örnsköldsvikslaget har bara utnyttjat ett av elva powerplay i finalserien än så länge.

– Det är så klart alldeles för dåligt. Samtidigt har vi enorma målchanser. De gör två mål i PP (i dag), varav ett på en halvchans. I den spelformen grinar det ganska illa. Vi skapar enormt men gör ändå inte mål, säger Karlin.

Hemmalaget kom till spel utan både skadade Daniel Brickley och Josef Ingman i matchen. MoDo-tränaren är hemlighetsfull kring huruvida backarna kan komma till spel i den tredje finalmatchen.

– Det är ingenting som jag står och skyltar med här, men de var inte tillräckligt bra att vara med i dag. Sedan är det mycket troligt att de är med framöver, säger Karlin.

Finalserien fortsätter på fredag i Stockholm. 


TV: Kritisk till Djurgårdens domargnäll: "Det är pajigt"

Den här artikeln handlar om: