Foto: Bildbyrån
SHL

Ludvig Larsson lämnar Rögle för Örebro

ANNONS

Ludvig Larsson lämnar Rögle - men blir kvar i SHL. Han har skrivit på för Örebro.
– Vi ser Ludde som en framtida landslagscenter och en viktig spelare i vårt lag, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Eriksson.

Rodrigo Abols lämnar Örebro för Rögle. Nu går en annan center motsatt väg. Ludvig Larsson lämnar nämligen Rögle för spel i Örebro.

Larsson har skrivit på för två år hos den här säsongens semifinallag och återförenas därmed med tränaren Johan Hedberg. De jobbade ihop i Mora. Då gjorde Larsson succé, med 45 poäng på 46 matcher.

– Klubben är inne i en spännande resa och man gör mycket som är bra just nu. Jag vill komma in och bidra med mitt spel och vara med och bidra till att vi som lag blir framgångsrika. Jag tycker att det är en spännande ledarstab och det ska bli kul att återförenas med Johan. Jag har pratat mycket med Niklas Eriksson och fått en bra bild av honom och klubben, det känns bra att han fortsätter i Örebro. Nu längtar jag efter att dra i gång och träffa alla i och runt laget, säger Ludvig Larsson till Örebro Hockeys sajt.

“Intresserade av en längre tid”

27-åringen gjorde 26 poäng den senaste säsongen. Han ökade då sin poängskörd med nio poäng jämfört med säsongen dessförinnan. Den här säsongen har han också gjort tre landskamper. Och just i landslaget tror sportchefen Niklas Eriksson att vi kommer få se centern framöver också.

– Ludvig är en spelare som vi har varit intresserade av under en längre tid. Det känns därför väldigt bra att vi nu kan välkomna Ludde till oss. Han passar perfekt in i vårt sätt att spela och det är en centertyp som är duktig på att driva spelet. Han är i en bra ålder och på väg uppåt i karriären. Vi ser Ludde som en framtida landslagscenter och en viktig spelare i vårt lag, menar Eriksson.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM