Foto: Bildbyrån.
Brad Larsen och Peter Laviolette.
NHL

Washington bryter med Peter Laviolette - och Columbus sparkar Brad Larsen

ANNONS

Peter Laviolettes tid i Washington är över. Han och klubben har kommit överens om att gå skilda vägar. Dessutom sparkar Columbus Brad Larsen.

Den tidigare Stanley Cup-vinnaren Peter Laviolette tog över Washington Capitals 2020. Efter tre år, utan några större framgångar, lämnar amerikanen nu klubben.

Washington missar i år slutspel för blott andra gången sedan Aleksandr Ovetjkin och Nicklas Bäckström kom in i NHL, och väljer nu att inte förnya Laviolettes kontrakt som går ut vid månadsskiftet juni/juli.

– Vi är tacksamma för Peters ledarskap och dedikering till den här organisationen. Han är en förstklassig människa som har guidat oss igenom många svåra omständigheter. Vi önskar honom all lycka framöver, säger general managern Brian MacLellan till klubbens hemsida..

Laviolette vann 115 av 220 grundseriematcher i Washington Capitals. Någon ny huvudtränare är inte utsedd.

Slutade näst sist

Columbus byter också coach. De har sparkat Brad Larsen efter den här fiaskosäsongen, som slutade med att de tog blott 59 poäng och slutade näst sist i ligan. Larsen skrev inför förra säsongen på ett treårskontrakt som huvudtränare, men får nu lämna efter två år.

Den tidigare NHL-forwarden var assisterande tränare för Columbus 2014 till 2021, innan han fick ta över huvudansvaret.

– Den här säsongen har varit en extrem besvikelse, och ansvaret för det ligger hos oss alla, säger general manager Jarmo Kekäläinen.

Igår bröt NHL:s jumbo Anaheim Ducks med coachen Dallas Eakins, efter att ha avslutat säsongen med 13 raka förluster.


TV: Bäckström om att vara tillbaka

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL