Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: YouTube/Utica Comets
AHL

Simon Ryfors succé – blev fyramålsskytt för Syracuse

ANNONS

Simon Ryfors upplever sin målbästa säsong i karriären. I natt slog SHL:s tidigare skyttekung till med fyra fullträffar när hans Syracuse bortabesegrade Utica med 6–4.

När Simon Ryfors delade på skytteligasegern i SHL med Daniel Viksten säsongen 2020/21 så öste forwarden in 25 mål för sitt Rögle. Succén landade honom ett NHL-kontrakt med Tampa Bay Lightning – och i Nordamerika upplever Ryfors sin just nu målbästa säsong i karriären.

Detta efter att han i natt bjudit publiken i Utica på ett rejält målfyrverkeri, då han slog till med inte mindre än fyra mål i nattens möte mellan Syracuse och Utica.

Har utgående kontrakt

Ryfors öppnade matchens målskytte drygt fyra minuter in i den första peroden, innan han sedan stod för mittperiodens enda mål. Halvvägs genom den tredje perioden fullbordade svensken sitt hattrick innan han avrundade matchens målskytte med sitt 6–4-mål i tom kasse 32 sekunder från slutet. 

Totalt har Ryfors nu producerat 57 poäng (26+31) på 70 matcher för Syracuse, men trots att han ligger tvåa i AHL-lagets interna poängliga har alltjämt NHL-chanserna med Tampa Bay Lightning uteblivit för svensken. Ryfors kontrakt med Lightning, som garanterar honom en årslön på 1,8 miljoner kronor enligt CapFriendly, löper ut efter säsongen.

Med sina 57 poäng toppar Ryfors nu den svenska poängligan i AHL en poäng före Lias Andersson.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.


TV: "Han vet när han får pucken att det ska bli mål"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL