Det blir ett Stanley Cup-slutspel utan Crosby och Penguins.
Foto: Bildbyrån
NHL

Pittsburgh Penguins missar Stanley Cup-slutspelet

ANNONS

Pittsburgh Penguins har haft NHL:s längsta aktiva slutspelssvit, då man 16 år i rad säkrat en plats i slutspelet. Den här säsongen bryts den mäktiga sviten efter New York Islanders seger mot Montréal Canadiens i natt.

Pittsburgh Penguins 16 år långa svit av att nå Stanley Cup-slutspelet var NHL:s längsta aktiva svit. Den här säsongen bryts sviten, då Penguins misslyckats att säkra en wild card-plats i den östra konferensen.

Detta efter att New York Islanders i natt vunnit sin ödesmatch mot Montréal med 4–2, vilket innebär att Islanders blir det sista laget att säkra sin slutspelsplats i den östra konferensen.

Stjärnorna missar slutspel för första gången

Penguins har skrapat ihop 90 poäng med en grundseriematch kvar att spela och skulle teoretiskt sett kunna sluta på samma poäng som redan slutspelsklara Florida på den sista wild card-platsen, men då Panthers har tiebreak på Penguins i form av fler segrar så kan Pittsburgh inte klättra förbi Florida i den sista omgången.

För storstjärnor som Jevgeni Malkin och Kris Letang blir detta första gången som de missar slutspelet, medan Sidney Crosby missar Stanley Cup-slutspelet för andra gången i sin karriär.

Crosby är Penguins poängbäste spelare den här säsongen med 91 poäng (33+58) på 81 matcher.

För svensk del kan Penguins missade slutspel innebära att spelare som Marcus Pettersson och Rickard Rakell kan komma loss och spela VM i Tammerfors och Riga den här våren. Bägge svenskarna har kontrakt över nästa säsong.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games