SHL

Niklas Gällstedt blir Brynäs nya huvudtränare

ANNONS

Brynäs har hittat tränaren som ska ta klubben tillbaka till SHL.
Via sin hemsida meddelar klubben att Niklas Gällstedt blir lagets nya huvudtränare.

Niklas Gällstedts avtal med Brynäs sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Det känns väldigt inspirerande att komma tillbaka hem till Brynäs IF och få det här uppdraget. Den plan som Håkan och Johan presenterande kittlade mig. Vi har pratat mycket om vilken identitet som ska karakterisera Brynäs och vilket ledarskap som krävs för att göra jobbet. Det finns inget tvivel om att uppdraget är glasklart, vi ska tillbaka och vi har alla möjligheter med den enorma kraft som finns i föreningen och bland våra supportrar, den kraften ska vi ta vara på, säger Gällstedt till klubbens hemsida.

Ansluter från storklubben

Gällstedt spelade sju säsonger i klubben som aktiv och har även varit tränare i klubbens U16- och J20-lag.

– Vår övertygelse är att den ledare som kommer hit ska ha en förmåga att bygga ihop individer till ett lag. Vara skicklig när det handlar om att sätta ramar och riktlinjer. Niklas besitter dessa förmågor och blir också en viktig kugge i det identitetsarbetet som ska genomsyra hela föreningen. Jag är övertygad om att Niklas besitter rätt egenskaper för att tillsammans med sportslig ledning snabbt ta oss tillbaka till SHL, säger sportchefen Johan Alcén..

56-åringen kommer närmast från ett tränarjobb i den schweiziska storklubben Zug, där han de senaste två säsongerna varit assisterande tränare åt Dan Tangnes. Sedan Gällstedt lämnade Brynäs J20-lag 2015 har han även tränat Kloten, Wolfsburg och Rapperswil-Jona.

Molin och “Masken” blir kvar

Till sin hjälp kommer Gällstedt att få Ove Molin, som klev in som Brynästränare under ödeskvalet mot Malmö. Klubbikonen fortsätter på tränarbänken som assisterande tränare. 

– Vi är mycket nöjda över att ha Ove i ledarstaben. Han har oerhörd erfarenhet, han kan föreningen utan och innan och är mycket respekterad i klubben, säger Alcén.

Även Anders “Masken” Carlsson, som anslöt i samband med att Molin tog över laget inför kvalet, blir kvar på tränarbänken som assisterande tränare.

– Anders är mycket kunnig och har ett skarpt öga för detaljer i spelet som kommer bli viktiga. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med honom och är övertygade om att hans kunskaper kommer ta laget till en högre nivå, dessutom är han en fantastisk människa som passar perfekt in i organisationen, säger Alcén.

Även videoanalytikern Anthon Hansson blir kvar i Brynäs och kommer utöver videoanalysjobbet även att nyttjas som målvaktstränare vid behov.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games