Foto: Bildbyrån (Montage)
Landslag

Linus Hemströms dundersuccé - gjorde fyra poäng för juniorkronorna

ANNONS

Juniorkronorna inledde fem-nationsturneringen i Slovakien med en ordentlig 5–1-vinst mot Schweiz. Den stora förgrundsfiguren blev tidigare Brynästalangen, Linus Hemström.  

Juniorkronorna/Team 20 har nu samlats för sista gången denna säsong för att spela en fem-nationsturneringen i Slovakien - och vilken start det blev, inte minst för Linus Hemström. 

Sverige körde över Schweiz med 5–1 och den tidigare Brynästalangen var inblandad i näst intill samtliga mål. Den 19-årige forwarden klev av isen med två mål och två assist. Ett bra intryck för en spelare som förra säsongen var med och tog U18-VM-guld och nu hoppas på en plats till JVM 2023 i Göteborg. 


– Det här är en mixad trupp med några erfarna spelare och några debutanter. Vi ser hur konkurrensen ökar inför JVM i Göteborg i december, med spelare som ser intressanta ut och som vi nu får testa mot internationellt motstånd. Den här 5-nationers blir en bra avslutning på landslagssäsongen, sa förbundskaptenen Magnus Hävelid inför april-turneringen.

Hemstroms båda mål kom i den tredje perioden och utökade 3–1 till 5–1. De båda assisten slog han i den andra perioden, då först till Mattias Hävelid och sedan Fabian Wagner. Wagner var även den som gav Sverige ledningen i den första perioden och slutade på tre egna poäng. 

Hemström lämnade Brynäs till denna säsong för spel i kanadensiska OHL. Där har han nu gjort 40 poäng på 68 matcher för sitt Kingston Frontenacs. 

Sverige – Schweiz: 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)
Sverige: Fabian Wagner x2, Linus Hemström x2, Mattias Hävelid. 
Schweiz: Thierry Schild


TV: Pettersson om drömgränsen: "Nu kan jag andas ut igen"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL