Jacob Olofsson (vänster) hoppas på en fortsättning.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jacob Olofsson vill stanna i Björklöven: "Glasklart"

ANNONS

Under onsdagen tog Björklövens säsong slut efter en 4–6-förlust mot Djurgården på Hovet. Nu löper Jacob Olofssons kontrakt med klubben ut, men forwarden vill inget hellre än att stanna i klubben.
– Det har fort blivit ett andra hem för mig det här, från ledarstab till alla i laget, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Med sina sju poäng i det hockeyallsvenska slutspelet slutade Jacob Olofsson på en delad fjärdeplats i Björklövens interna poängliga bakom Scott Pooley, Fredric Weigel och Nick Schilkey.

Olofsson kom till Björklöven under förra säsongen och har haft en skadefylld säsong som begränsade honom till endast 20 matcher i grundserien. Efter onsdagens uttåg mot Djurgården går nu 23-åringen en oviss framtid till mötes, då avtalet med Umeålaget löper ut vid månadsskiftet.

Om Olofsson får bestämma blir han dock var i Björklöven.

– Jag vill så klart inget hellre än att stanna. Det har fort blivit ett andra hem för mig det här, från ledarstab till alla i laget, säger Olofsson till Västerbottens-Kuriren.

“Varit några små diskussioner”

Diskussioner kring ett nytt avtal har påbörjats.

– Det har väl varit några små diskussioner, så vi får se vart det landar. Men jag vill stanna i alla fall, det är glasklart, säger Olofsson.

Den 23-årige centern har tidigare spelat både SHL- och allsvensk hockey med Timrå. Förra säsongen spelade han sju matcher på lån i Frölunda och har även spelat 40 SHL-matcher med Björlövens ärkerival Skellefteå.

Olofsson är en av elva spelare med utgående kontrakt i Björklöven, utöver de inlånade forwardsspelarna Jens Lööke (Vasa Sport) och Elliot Ekmark (Linköping).


TV: "Han vet när han får pucken att det ska bli mål"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games