Jacob Johansson höll nollan när Tre Kronor besegrade Danmark igen

Tre Kronor följde upp gårdagens 4–2-vinst mot Danmark med 3–0 i returen.
Den debuterande Jacob Johansson fick därmed hålla helt tätt i sin bur.
– Inget snack, ett klart bättre Sverige idag, säger SVT Sports Nils Ekman

Genrep inför hockey-VM har inletts på lysande sätt för Tre Kronor. Onsdagens 4–2 mot Danmark följdes i dag upp av en ny vinst mot grannarna. Men denna gång blev det ett svensk mål som spikades igen.

Den debuterande Jacob Johansson, till vardags i Timrå, kunde göra det som Marcus Högberg inte lyckades med under gårdage. Medan Sverige gick ifrån till en ledning och till slut även 3–0 höll stod Johansson emot samtliga puckar i sitt första framträdande i Tre Kronor-dressen.

Precis som under gårdagen var det även flera debutanter som fick kliva fram. Marcus Sylvegård som då gjorde sitt första mål följde idag upp det med ett nytt. Denna gång var det däremot ett betydligt lättare läge. På en retur petade han in pucken över linjen där den låg och snurrade, 1–0 till Sverige.

Det målet kom tidigt i den andra perioden efter relativt chansfattiga första 20 minuter. Anton Bengtsson kunde sedan utöka till 2–0 mot slutet av andra perioden innan Patrik Karlkvist satte 3–0 cirka nio minuter in i den tredje.

“En av Sveriges bästa spelare”

Danmark fick sedan sin chans att komma in i matchen genom powerplay, men Jacob Johansson höll igen tillsammans med försvaret och slutresultatet blev till slut 3–0.

Linus Johansson fick pris för Sveriges bästa spelare. I sändningen hyllade däremot experten Nils Ekman framförallt försvarsspelet som höll Danmark till endast tio skott.
– Inget snack, ett klart bättre Sverige idag. Det blir bara bättre och bättre. Framförallt är det försvarspelet som funkar allra bäst för Sverige. Jacob Johansson står tillsammans med Oscar Lindberg som en av Sveriges bästa spelare.

Danmark – Sverige 0–3 (0-0,0-2,0-1)