Felizia Wikner Zienkiewicz är klar för Frölunda.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Felizia Wikner Zienkiewicz klar för Frölunda

ANNONS

Frölunda har presenterat sitt första nyförvärv inför debutsäsongen i SDHL.
Från Brynäs hämtas den svenska VM-forwarden Felizia Wikner Zienkiewicz in.
– Jag har alltid velat representera Frölunda, säger hon till klubbens hemsida.

Storsatsande nykomlingen Frölunda har landat sitt första förvärv inför den klubbens första säsong i SDHL. Via sin hemsida låter klubben i dag meddela att den svenska VM-forwarden Felizia Wikner Zienkiewicz skrivit på för klubben.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Felizia är en hårt jobbande och snabb forward med ett bra skott. Hon är användbar i såväl numerärt överläge som underläge och vill ständigt utvecklas och bli bättre, säger sportchefen Kim Martin Hasson till klubbens hemsida.

“Målet är att ta SM-guld så snabbt som möjligt”

Wikner Zienkiewicz kommer närmast från en säsong i Brynäs, där hon stod för 21 poäng (10+11) i SDHL samt ytterligare sju poäng (2+5) på åtta slutspelsmatcher när Gävlelaget tog SM-silver.

– Jag har alltid velat representera Frölunda. Jag är ju uppvuxen i Kungsbacka och Frölunda har alltid varit det lag jag hejat på. Frölunda har en tydlig plan hur man vill utveckla damhockeyn och föreningen satsar mycket på damerna. Målet är att ta SM-guld så snabbt som möjligt och det känner jag att jag vill vara en del av, säger Wikner Zienkiewicz.

Gör sin andra VM-turnering

Wikner Zienkiewicz befinner sig just nu i Kanada, där hon tillsammans med Damkronorna spelar VM. Vårens VM-turnering är forwardens andra VM och hon har även spelat ett OS med det svenska landslaget.

23-åringen har varit ordinarie i SDHL sedan säsongen 2015/16, då hon debuterade i högstaligan med MoDo. Förutom MoDo och Brynäs har Wikner Zienkiewicz även spelat SDHL-hockey med HV71 under fyra säsonger.


TV: Han vet när han får pucken att det ska bli mål"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL