Förlust för Team 17 mot Finland

Det blev förlust i premiärmatchen för Team 17 i Tjeckien.
Sverige förlorade nämligen mot Finland med 4-3.

Under onsdagen inleddes femnationsturneringen i Plzen, Tjeckien för U17-landslag.

Sverige premiärspelade då mot Finland under onsdagseftermiddagen – men det slutade i förlust för Team 17-landslaget då Finland vann med 4-3.

Grannarna från öst tog ledningen tidigt i matchen, redan efter drygt två minuters spel. Senare i den första perioden kom dock den svenska kvitteringen då Hugo Zetterlund (Skellefteå) satte 1-1 på passning av Viggo Nordlund (Skellefteå).

I den andra perioden fick Finland återigen en drömstart då de gjorde två mål inom loppet av 27 sekunder för att gå upp i en 3-1-ledning redan efter att drygt en minut spelats i mittperioden.

Lucas Pettersson (MoDo) reducerade sedan för Team 17 efter att ha spelats fram av Hugo Zetterlund och Viggo Nordlund. I den tredje perioden skulle Sverige också kvittera. När de blågula fick straff så klev Hugo Zetterlund fram och satte 3-3-målet.

Med bara knappa fyra minuter kvar av matchen så avgjorde dock Finland med sitt 4-3-mål.

Framträdande för Sverige var Hugo Zetterlund som stod för 2+1 och därmed låg bakom alla tre målen samt Viggo Nordlund som noterades för två assist. Hugo Laring (Frölunda) vaktade kassen för det svenska laget.

Team 17:s nästa match i Tjeckien spelas på fredag kväll då Slovakien står för motståndet.

TV: Se höjdpunkterna fån J18-finalen mellan Djurgården och Örebro