Foto: Bildbyrån (Montage)
Junior-SM

Max Bolin hyllar ungtupparna efter guldet: "Spelar helt obrytt"

ANNONS

Rögle slog Leksand med 6–2 och kunde för första gången på 29 år lyfta SM-pokalen för J20. 
Efter utbröt vilt firande. Mitt ibland dem var flera gallerprydda spelare som blev avgörande. 
– Hela säsongen har vi spelat med ett ungt lag, men de har inte sett unga ut när de har spelat, säger tränaren Max Bolin. 

NYKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Rögles imponerande juniorlag har under de senaste åren fått ett par medaljer på J20-nivå, men man har inte lyckats ta den ädlaste av de alla - förrän nu.

Med en 6–2-vinst mot Leksand under måndagen tog klubben sin första guldmedalj på nivån sedan 1994. 
– Fantastiskt känsla att få se grabbarna komma ihop så som det har gjort på slutet. Det är välförtjänt av ett SM-guld, säger tränaren Max Bolin till hockeysverige.se efter segern.

Trots slutsiffrorna var matchen länge jämn. Det var inte förrän Max Kroon satte dit 4–2 i numerärt underläge, med åtta minuter kvar som Röglespelarna kunde pusta ut lite. 
– Det är obeskrivligt. Det är fruktansvärt roligt. Jag kom in rätt så sent i laget, men att få göra den här resan det är fruktansvärt roligt. Jag kan inte beskriva det alls faktiskt, säger Kroon och beskriver sedan sitt mål: 
– Jag tänkte först ta hem den, men sen såg jag läget och då tänkte jag, varför inte gå för det. Öppet på bortre och så skymde han sin egen målvakt så jag gick för det. Jag var lite förvånad när den gick in, riktigt roligt. Jätteroligt att spela. Mycket folk på läktaren, heta känslor, slutspel. Det finns inget bättre. 

Max Kroon efter guldet. Foto: Simon Eld. 

Hyllar de underåriga: “Inte sett unga ut”

Men i övrigt var det framförallt en del av de yngre, gallerprydda spelarna i Rögle som klev fram. Marwin Jarbsjö och Simon Zether, födda 06 och 05 satte matchens två första mål och gav den ledning som guldet kunde byggas på. 
– De spelar helt obrytt. Vi har ett bra system som de litar på och känner sig trygga i, då vågar de också spela ut. Fantastiskt kul att se. Hela säsongen har vi spelat med ett ungt lag, men de har inte sett unga ut när de har spelat utan det är fysiskt och det är hårt. Fantastiska killar, säger Max Bolin och fortsätter: 
– Jag är så ofattbart stolt. Jag tycker de förtjänar det. Det jobbet som alla har lagt ner under hela säsongen i dan dagliga verksamheten. Det förvånar mig inte att vi vinner. De har förtjänat det med engagemanget de lägger ner varje dag. Det är fruktansvärt roligt. Jag blir stolt. 

Vad tycker du om matchen?  
– Jättenöjd med första perioden. Första 15 tycker jag att vi kommer ut som vi vill, sen är det naturligt att momentum skiftar. Leksand kommer in i andra perioden. Tredje blir ganska svåranalyserad, den blir ganska ryckig och det är mycket utvisningar. Men någonstans har vi en trygghet. Vi har visat hela slutspelet att vi kan kliva ifrån i matcherna, säger Bolin. 

Max (Kroon), hur firar ni det här? 
– Det blir väl någon bira för min del, sen får vi se. Resten är oskrivet än så länge.

Exklusivt erbjudande - se JSM-slutspelet på Expressen för endast 49 kronor.


TV: Se höjdpunkterna när Rögle vann JSM-guld

Den här artikeln handlar om: