Tobias Lindström.
Foto: Bildbyrån
Europa

Tobias Lindström lämnar Vålerenga – efter tio säsonger: "Känns förjävligt"

ANNONS

2013 flyttade Tobias Lindström från Sundsvall till Vålerenga. Svensken har därefter blivit Oslo-klubben trogen och norsk landslagsspelare på vägen – men nu tvingas 34-åringen lämna klubben.
– Det känns förjävligt, säger Lindström till Nitten.no.

Som 24-åring lämnade Tobias Lindström Hockeyettan-klubben Sundsvall för ett utlandsäventyr i norska Vålerenga. Därefter blev stockholmaren kvar i Oslo-klubben i tio år och blev norsk VM-spelare under resans gång.

Nu tvingas den svenske 34-åringen lämna Vålerenga.

I måndags fick han beskedet av klubben.

– Blytungt. Det känns förjävligt. Jag har varit med om väldigt mycket här och hade tänkt mig att jag skulle avsluta min karriär i Vålerenga. Det är inte så att man ska leva på gamla meriter, och det är ingen lojalitetsbonus jag pratar om, men jag känner att jag håller nivån för att spela i ligan. Men nu blev det inte så. Det känns otroligt surt. Helt surrealistiskt, säger Lindström till Nitten.no.

Snittat över en poäng per match

Under sin tid i Vålerenga producerade Lindström 559 poäng på 522 grundseriematcher samt ytterligare 86 poäng på 91 slutspelsmatcher. Som bäst producerade Lindström 78 under en och samma säsong, då han slutade tvåa i poängligan bakom landsmannen Rasmus Ahlholm

Den här säsongen stod Lindström, som blev norsk landslagsman 2017 och har spelat tre VM-turneringar med Norge, för 36 poäng (15+21) på 42 matcher.

– Det har varit ett svårt val för alla parter, och vi har bara goda ord att säga om "Tobbe", både som spelare och som typ av ledare i gruppen. Vi är evigt tacksamma för hans insatser i Vålerenga och önskar honom absolut all lycka i framtiden, säger sportchefen Anders Myrvold till Nitten.no.

Oviss framtid

Var Lindström nu fortsätter sin karriär är ovisst.

– Det har nog inte riktigt gått upp för mig att det inte blir i Vålerenga, men solen går upp imorgon också. Vi får se vilka alternativ som dyker upp, säger 34-åringen.

I Sverige har Lindström spelat allsvensk hockey med Sundsvall och BIK Karlskoga. Han har även gjort tre SHL-matcher med Djurgården.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM