SM-SLUTSPELET 2023
Lars Johansson och Ryan Lasch blev matchvinnare.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Lars Johansson spikade igen – Frölunda leder semifinalserien

ANNONS

Frölunda tar ledningen i semifinalserien mot Växjö.
Stor hjälte blev stjärnmålvakten Lars Johansson som räddade alla 27 skott och höll nollan i 1-0-segern. 
– Det var riktigt skönt faktiskt. Jag tycker vi gör en bra match, säger målvakten till C More. 

Det har varit två raka hemmasegrar i semifinalserien mellan Växjö och Frölunda vilket gjort att att det står 1-1 i matcher inför den tredje matchen under tisdagskvällen. 

Trenden bröts då eftersom Frölunda vinner match 1-0 i Växjö då stjärnmålvakten Lars Johansson spikade igen och höll nollan. 

Frölunda kom ut bra i första perioden och fick även utdelning fem minuter in i matchen. Stjärnbacken Andreas Borgman åker med pucken hela vägen från egen zon till offensiv zon innan han ger bort den. Pucken studsar dock tillbaka till Borgman som slår en fin passning till en fristående Ryan Lasch som skjuter in pucken i ett i princip öppet mål. 

Amerikanen blev därmed målskytt för andra raka matchen efter att inte ha gjort mål på en och en halv månad.

– Det känns jättebra att kunna producera. Vi har pratat om att leverera offensivt. Det har fungerat bra i vår kedja så förhoppningsvis kan det fortsätta framöver också, säger Lasch till C More och fortsätter:
– Vi kan vara nöjda med första 20 minuterna. Vi måste fortsätta så och inte förändra för mycket. Vi spelar med bra energi och måste hålla det uppe i 40 minuter till.

0-1 stod sig även perioden ut. 

– Det går snabbt där ute, de kom ut hårt på oss men vi skapar ändå några lägen för att kunna göra mål, säger Växjöbacken Hardy Häman Aktell

“Puckarna snurrar på mållinjen”

I den andra perioden hettade sedan matchen till rejält. 

Det blev flera heta målchanser åt båda lagen med väldigt öppet spel. Det blev däremot inga mål. Målvakterna stod emot och hade även bra hjälp från stolparna då både lagen hade ramträffar i mittperioden.

– Det är ganska öppet där ute. De (puckarna) snurrar på mållinjen nästan men det är kul att spela. Vi har varit lite upp och ner, vi har fört spelet och de har fört spelet. Jag är nöjd med att vi leder med 1-0 inför sista, säger Frölundabacken Tom Nilsson

Det var lite av en oväntad matchbild – men fortfarande jämnt inför tredje perioden. 

– Vi har ett par bra, riktigt heta målchanser men samtidigt har de också lägen. Det är jämnt och tajt. Det är något sådant brunkarmål som kommer avgöra tror jag, säger Växjös Joel Persson

Lars Johansson spikade igen: “Grym mentalitet”

I den tredje perioden blev det snarare tvärtom mot hur det såg ut i den andra. Lagen tajtade till spelet och det blev väldigt få målchanser för både Växjö och Frölunda. Det handlade mest om riskminimering vilket gjorde att det blev ganska tillknäppt.

Växjö försökte sedan pressa på för att få till en kvittering. Vid en rörig situation framför målet hamnade pucken precis på mållinjen och såg ut att rulla in för 1-1 men sedan försvann pucken. Efter videobedömning konstaterades det att pucken inte passerat mållinjen och Loui Eriksson samt målvakten Lars Johansson räddade då upp situationen precis innan pucken passerat mållinjen.

Frölunda backade sedan hem väldigt mycket och dumpade bara ut pucken ur egen zon för att hålla sin ledning. Växjö tog ut målvakten i slutet i hopp om att kunna kvittera till 1-1. 

Det blev dock inga mål utan Frölunda och Lars Johansson kunde hålla undan för att vinna matchen med 1-0 trots att Växjö vann skotten med 27-15. 

– Vi offrar oss och slänger oss. Det är inte perfekt men det är hundra procent hjärta och det är därför vi vinner matchen. Det var en grym mentalitet i dag av alla. Det är inte en enda som viker undan. Det gör en taggad där längst bak också. Vi går för det, vi måste stjäla en match här borta och nu gjorde vi det, säger målvakten till C More.  

Göteborgarna tar därmed ledningen med 2-1 i matcher. Nästa match i serien spelas på torsdag i Scandinavium. 

Växjö – Frölunda 0–1 (0-1,0-0,0-0) 

Växjö: – 
Frölunda: Ryan Lasch. 

Frölunda leder serien med 2-1 i matcher.


TV: Experterna om den uppseendeväckande statistiken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games