Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Rickard Rakell överlistade Samuel Ersson – med slumpmål

ANNONS

Rickard Rakell stod för två mål när Pittsburgh rivalmötet mot Philadelphia med 4–2 i natt. Svensken öppnade matchens målskytte med vad som kan klassas för ett rejält slumpmål på landsmannen Samuel Ersson.
– Vad ska jag säga? säger Ersson till NHL.com.

Det var halvvägs genom den första perioden som Rickard Rakell öppnade matchens målskytte med ett mål av den mer slumpmässiga karaktären. Den svenske Penguins-forwarden avlossade ett direktskott som gick högt över Samuel Erssons mål, men som träffade plexiglaset bakom Flyers-målet och sedan studsade i en båge och via Erssons rygg in bakom svensken.

– Jag var lite besviken över att jag sköt den typ en meter över mål. Jag blev väldigt förvånad över att se den gå in, men jag tar det, säger Rakell till NHL.com.
– Vad ska jag säga? Jag vet inte riktigt hur man ska kunna förvänta sig det där, men det händer. Det var en jobbig studs och det gäller bara att hitta ett sätt att ta sig tillbaka in i matchen, säger Ersson.

Viktig seger i slutspelsjakten

Rakell var inte färdig där, heller.

Drygt tre minuter senare slog den svenske skarpskytten till med 2–0-målet i powerplay och utökade sin målskörd till 27 mål den här säsongen.

Penguins vann till slut matchen mot rivalen med 4–2 och tog därmed två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Med fem matcher kvar att spela av grundserien har Penguins, som ligger på den andra och sista wild card-platsen i öst, en poäng mer än Florida under slutspelsstrecket.

– Vi håller alla koll på vilka som vinner och vilka som förlorar, det är bara mänskligt. Det viktigaste är att vi kommer hit och spelar och inte blir distraherade. Vi har fortfarande kontroll över vårt eget öde. Vi måste maximera varje möjlighet, säger Penguins tränare Mike Sullivan.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4–2 (2–0, 1–0, 2–1)
Pittsburgh: Rickard Rakell 2 (27), Bryan Rust (19), Ryan Poehling (7).
Philadelphia: Nicolas Deslauriers (6), Travis Konecny (29).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL