Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Rickard Rakell överlistade Samuel Ersson – med slumpmål

ANNONS

Rickard Rakell stod för två mål när Pittsburgh rivalmötet mot Philadelphia med 4–2 i natt. Svensken öppnade matchens målskytte med vad som kan klassas för ett rejält slumpmål på landsmannen Samuel Ersson.
– Vad ska jag säga? säger Ersson till NHL.com.

Det var halvvägs genom den första perioden som Rickard Rakell öppnade matchens målskytte med ett mål av den mer slumpmässiga karaktären. Den svenske Penguins-forwarden avlossade ett direktskott som gick högt över Samuel Erssons mål, men som träffade plexiglaset bakom Flyers-målet och sedan studsade i en båge och via Erssons rygg in bakom svensken.

– Jag var lite besviken över att jag sköt den typ en meter över mål. Jag blev väldigt förvånad över att se den gå in, men jag tar det, säger Rakell till NHL.com.
– Vad ska jag säga? Jag vet inte riktigt hur man ska kunna förvänta sig det där, men det händer. Det var en jobbig studs och det gäller bara att hitta ett sätt att ta sig tillbaka in i matchen, säger Ersson.

Viktig seger i slutspelsjakten

Rakell var inte färdig där, heller.

Drygt tre minuter senare slog den svenske skarpskytten till med 2–0-målet i powerplay och utökade sin målskörd till 27 mål den här säsongen.

Penguins vann till slut matchen mot rivalen med 4–2 och tog därmed två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Med fem matcher kvar att spela av grundserien har Penguins, som ligger på den andra och sista wild card-platsen i öst, en poäng mer än Florida under slutspelsstrecket.

– Vi håller alla koll på vilka som vinner och vilka som förlorar, det är bara mänskligt. Det viktigaste är att vi kommer hit och spelar och inte blir distraherade. Vi har fortfarande kontroll över vårt eget öde. Vi måste maximera varje möjlighet, säger Penguins tränare Mike Sullivan.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4–2 (2–0, 1–0, 2–1)
Pittsburgh: Rickard Rakell 2 (27), Bryan Rust (19), Ryan Poehling (7).
Philadelphia: Nicolas Deslauriers (6), Travis Konecny (29).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games