Foto: Bildbyrån & C More (Montage)
HockeyAllsvenskan

Carl Lindbom utgick - efter otäck smäll

ANNONS

I det tuffa, fysiska första mötet mellan Björklöven och Djurgården fick de sistnämnda ett rejäl avbräck. Efter en otäck smäll i andra perioden utgick succémålvakten Carl Lindbom i smärta. 
– Att tappa Lindbom i det här läget är såklart oerhört besvärande, säger C More-experten Fredrik Söderström. 

Inför matchen pratade Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv öppet om hur viktigt det var att få stopp på Björklövens spetsar i matchserien. 

Då hände det som inte fick hända. 

I mitten av den andra perioden dundrade “Lövens” Veeti Vainio handlöst in i Carl Lindbom vänsterben vid stolpen. Lindbom vred sig i smärta på isen och såg ut att ha skadad sig rejält. 
– Det där ser inte alls bra ut. Det är en trippingsutvisning på Calle Odelius, men Lindbom vred sig ordentligt i smärtor innan han är uppe igen. Det såg ut som att han vred till knät, säger C Mores kommentator Tobias Carlsson.

“Oerhört besvärande”

Den 19-årige succémålvakten försökte åka av smärtan och spelade vidare, men direkt vid nästa avblåsning åkte han ut i båset och gick raka vägen till omklädningsrummet. 
– För Djurgårdens del skulle jag säga att han och Marcus Krüger är absolut viktigast. Att tappa Lindbom i det här läget är såklart oerhört besvärande. Jag ska inte kasta Galajda åt hajarna på något sätt men det att Lindbom burit Djurgården under så lång tid var en faktor som vi pratat om som direkt avgörande. Jag tycker absolut att han var grundseriens bästa målvakt, säger C Mores expert Fredrik Söderström.

Vid det läget hade Björklöven 1–0 i matchen, men i det efterföljande powerplay-spelet utökade man till 2–0 bakom Lindboms ersättare Matthew Galajda

Djurgården reducerade kort därefter genom Noah Östlund
– Det såg väl inte jättebra ut, säger Noah Östlund till C More efter andra perioden. 

Inför de sista 20-minutrarna meddelade sedan C Mores programledare Lars Lindberg att Lindbom undersöks av naprapater och experter på plats och att Djurgården inte skulle gå ut med mer information än.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM