Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL 1

Beskedet: Åtta (!) spelare lämnar HV71

ANNONS

En månad har gått sedan sista matchen för säsongen. Nu kommer HV71 med ett besked kring sina spelare. Hela åtta kommer att få lämna till nästa SDHL-säsong. 
– Några har i sin tur meddelat att de avlutar sin karriär, säger sportchefen Peter Hammarström på klubbens hemsida. 

Efter 32 spelade omgångar blev åttondeplatsen HV71:s denna SDHL-säsong. Nu har man påbörjat en utrensning för att bygga nästa säsongs trupp. Och en rejäl sådan.

sin hemsida meddelar HV71 att hela åtta spelare kommer att lämna. Det gäller Agnez Svensson, Ariane Julien, Charlotte Wittich, Chloe Gonsalves, Danielle Stone, Ella Viitasuo, Emma Rehn och Karoline Pedersen
– Jag har haft en dialog med samtliga spelare och meddelat vilka som inte kommer att bli kvar och några har i sin tur meddelat att de avlutar sin karriär eller vill gå vidare på annat håll. Vi vill tacka dem för tiden i HV71 och skicka med dem ett lycka till framöver, säger Peter Hammarström, sportchef i HV71.

Endast sju spelare med kontrakt

Men det tar inte slut där. Utöver dessa åtta är det sex till spelare från årets trupp som har utgående kontrakt. Faktum är att det endast är sju spelare som just nu sitter på avtal över nästa säsong. 

De spelare som har kontrakt är: 
Anni Keisala, Lina van Noort, Jenna Raunio, Klára Seroiszková, Mira Jungåker, Hilda Svensson och Elin Svensson.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL