Mikko Lehtonen.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
Nyhet

Mikko Lehtonen klubblös – lämnar ESV Kaufbeuren

ANNONS

Mikko Lehtonen vann SHL:s skytteliga säsongen 2010/11. 
Sedan dess har han haft en krokig karriärbana och nu är han klubblös igen efter att inte ha blivit kvar i ESV Kaufbeuren som spelar i den tyska andraligan. 

Det var säsongen 2010/11 som Mikko Lehtonen tog SHL med storm då han gjorde stor succé i Skellefteå. På 55 matcher gjorde han 58 poäng vilket gav en andraplats i poängligan (bakom Joakim Lindström) och han vann skytteligan med sina 30 mål. 

Sedan den otroliga succén i Skellefteå har Lehtonen haft det svårt att återupprepa framgången då han i stället har hoppat runt bland många klubbar men utan att kunna nå samma höjder. Bland annat spelade han även för Örebro och Djurgården i Sverige. 

Säsongen 2020/21 spelade han ingen hockey alls och det såg ut som att karriären kunde vara på väg att ta slut. Men han återvände sedan hem till Finland och gjorde 26 poäng på lika många matcher i andraligan Mestis innan han flyttade till ESV Kaufbeuren i den tyska andraligan.

På marknaden igen

Efter två säsonger i den tyska klubben står det nu dock klart att det inte blir någon fortsättning för Lehtonen, som fyller 36 år under lördagen. 

På sin hemsida meddelar klubben att finländaren är en av flera spelare som lämnar efter den här säsongen. Lehtonen gjorde 15 mål och 27 poäng på 30 matcher under årets säsong.  

"Vi är mycket tacksamma åt Mikko Lehtonen för att han snabbt beslutade sig för att hjälpa till i ESVK igen efter att John Lammers skadades. Liksom efter förra säsongen är det i nuläget fortfarande helt öppet hur det kommer att fortsätta för honom. Vad han än bestämmer sig för, fortsätter vi att önska Mikko Lehtonen all lycka”, säger klubbens VD Michael Kreitl. 

Det återstår därmed att se om Mikko Lehtonen fortsätter spela ishockey. Under sin karriär har han gjort två NHL-matcher, 149 matcher i SHL, 71 KHL-matcher, 41 matcher i schweiziska högstaligan och 196 matcher hemma i Liiga.


TV: Norström orolig: "Hur allvarlig är Landeskogs skada?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games