Foto: Bildbyrån
SHL

KLART: Fredrik Forsberg stannar i HV71

ANNONS

Fredrik Forsberg sköt upp HV71 till SHL och har etablerat sig som en notorisk målskytt i laget. Nu står det klart att skyttekungen stannar i laget två säsonger till.
– Det är få spelare i SHL som har den förmågan att hitta målet, säger Kent Norberg till klubbens hemsida.

HV71 har skrivit nytt kontrakt med Fredrik Forsberg. Skyttekungen gjorde 28 mål förra säsongen i Hockeyallsvenskans grundserie, och ytterligare 13 mål på 15 matcher i slutspelet. Det inklusive det avgörande målet i förlängningen mot Björklöven.

Den här säsongen, har liksom lagets, varit stundtals tuff. Men när vi blickar tillbaka så har han ändå gjort 15 mål och elva assist på 52 matcher. Med det var han den tredje bästa målskytten i laget, bakom André Petersson och Joey LaLeggia.

– Det är få spelare i SHL som har den förmågan att hitta målet som Fredrik och det har han visat under alla tre åren i HV71. Fredrik är en spelare som kan vända en matchbild och vi är glada att han väljer en fortsättning i HV71, säger Kent Norberg.

“Ligger mig varmt om hjärtat”

Fredrik Forsberg har varit i HV71 i tre år nu och var med att både åka ur och gå upp med klubben. Totalt har det blivit 168 tävlingsmatcher för klubben.

– HV71 ligger mig varmt om hjärtat och det är här jag vill vara. Jag ser fram emot att stanna i föreningen och staden och njuter varje gång jag får spela i Husqvarna Garden inför vår fantastiska publik, säger 26-åringen. 

Det nya kontraktet är skrivet över två år.


TV: Är HV71:s tid som bottenlag över?

Den här artikeln handlar om: