Är Marcus Eriksson ett namn för SSK?
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Södertälje visar intresse för Marcus Eriksson: "Kollat oss för"

ANNONS

Marcus Eriksson är en klubbikon och har spelat över 700 matcher för Vita Hästen. Nästa säsong kan han spela i Södertälje.
– Jag kan säga att vi kollat oss för, säger sportchefen Emil Georgsson till LT.

Marcus Eriksson fyller 38 år i sommar, men har inga planer på att lägga skridskorna på hyllan. Frågan är bara om det blir en fortsättning i Vita Hästen, eller om klubbikonen kommer att spela sin hockey i en annan klubb.

Samtidigt som Vita Hästen dras med ekonomiska problem löper 37-åringens kontrakt ut. Nu bekräftar hockeyallsvenska konkurrenten Södertäljes sportchef Emil Georgsson att man varit i kontakt med Eriksson inför nästa säsong.

– Det är kanske inte en spelare man ringer till varje dag, men vi har spelat många år mot varandra i division 1 och hockeyallsvenskan. Jag kan säga att vi kollat oss för, den här tiden på året kollar man runt bland många spelare. Så det var mer ett kolla läget-samtal och inga förhandlingar, säger Georgsson till LT.

Vann interna poängligan

Att Eriksson fyller 38 år i sommar ser Georgsson inte som något problem.

– Det är lite samma som med Linus Videll, det tar aldrig slut. Vi försöker vidga vyerna lite, Eriksson har inga planer på att lägga av och Södertälje är ändå på pendlingavstånd, säger Georgsson.

Marcus Eriksson noterades den här säsongen för 40 poäng (11+29) på 44 matcher i Hockeyallsvenskan och blev med det Vita Hästens poängbästa spelare. I Södertälje var det bara Linus Videll (57 poäng) och Nikola Pasic (52) som gjorde fler poäng än Eriksson i grundserien.


TV: "Fanns det mer att få ur Malmö?"

Den här artikeln handlar om: