Henrik Björklund slipper anmälan till disciplinnämnden.
Foto: Bildbyrån & C More (Montage)
SM-slutspelet 2023

Henrik Björklund anmäls inte – efter pååkningen

ANNONS

Lars Johansson blev pååkt av Henrik Björklund i slutskedet av den sjätte kvartsfinalen mellan Frölunda och Färjestad. Björklund klarade sig utan åtgärd i matchen – och enligt Värmlands Folkblad slipper han även en anmälan till disciplinnämnden.

 Under tisdagsmorgonen har SHL inte kommunicerat ut någon anmälan gentemot Henrik Björklund, vilket indikerar att han inte anmälts till disciplinnämnden för sin pååkning på Frölundas målvakt Lars Johansson.

Vid åtta-tiden på morgnarna efter matcherna som spelats dagen eller kvällen innan brukar SHL meddelade vilka spelare och/eller ledare som hamnat på disciplinnämndens bord för händelser som skett i matcherna dagen därpå.

Enligt Värmlands Folkblad kommer han inte heller att hamna på disciplinnämndens bord, då han enligt tidningen inte anmälts.

Rönnberg: “Han kommer bli avstängd”

Det var med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden i gårdagens kvartsfinal mellan Frölunda och Färjestad som hemmalagets målvakt Lars Johansson blev pååkt av bortaforwarden Henrik Björklund. FBK-forwarden klarade sig utan åtgärd från domarna och fick i stället med sig ett powerplay-spel till följd av den crosschecking han fick från Petteri Lindbohm efter smällen.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var efter matchen övertygad om att pååkningen skulle resultera i en avstängning.

– Jag vill inte rikta fokus på domarna när de känner att det blir en sådan här situation. Jag tror att de har några konstiga direktiv att man inte får stanna upp matchen och titta på det. Han kommer bli avstängd för det – det är tydligt. Det behöver inte vara domarnas fel utan jag tror det är direktiven, sade Rönnberg till C More.

Domaren: “Skulle nog haft en tvåa”

Domare Linus Öhlund förklarade i en intervju med C More att det borde varit en tvåminutersutvisning på Björklund, men inget mer än så.

– Initialt på isen gör jag bedömningen att båda är utanför och att det inte finns något uppsåt. När jag nu ser bilderna ser jag att träffen är mot huvudet, det kunde jag inte se på isen. Vi skulle nog haft en tvåa checking to the head där, sade Öhlund.

Färjestad vann matchen med 4–2 och kvitterade därmed kvartsfinalserien till 3–3 i matcher. Den sjunde och helt avgörande matchen spelas i Karlstad på onsdag.


TV: "Hoppas Joel får ett bra avslut"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL